Több mint 100 nyugdíjast vert át egy bűnbanda, milliókat kerestek

Vágólapra másolva!
Egy bűnbanda úgy vert át több mint száz idős embert, hogy állapotfelmérésre hívták őket, ahol megállapították hogy súlyos betegek. Óriási akcióval kecsegtetve több százezer forintért adtak el nekik olyan gépeket, amikről azt hazudták, hogy majd meggyógyítják őket. Valójában ezeket az eszközöket néhány tízezer forintért vették meg az interneten.
Vágólapra másolva!

A banda vezetői cégeket vettek meg, amelyek irodákat nyitottak Debrecenben és Nyíregyházán.

Elsősorban nyugdíjasoknak hirdettek egészségügyi felmérést, termékbemutatót, majd el akartak nekik adni különböző gépeket.

Egy másik cégükön keresztül pedig telefonon hívogatták az embereket és egészségügyi felmérésre hívták őket.

Akik elmentek az irodába, azoknál megcsinálták a felmérést, de mindenkinek azt mondták, hogy súlyos, krónikus betegsége vannak, amit a cégnél árult masszírozó és egyéb gépek gyógyítani tudnak.

A vásárláshoz nagy kedvezményeket adtak. A masszírozó gépük eredeti ára 900 ezer forint volt, de azt mondták, ha aláírják a szerződést, már 450 ezerért megkapják.

Valójában ezeknek a gépeknek semmilyen gyógyító hatása nem volt, az interneten vették néhány 10 ezer forintért.

Miután a bűnözők látták, hogy az idős emberek vásárolni akarnak, autóval elvitték őket az otthonukhoz vagy a bankba, hogy pénzt vehessenek fel. Az átverésekhez a megvett cégek adták a keretet, a 23 bandatag pedig felosztotta egymás között a feladatokat. Egyesek telefonon hívogatták az embereket, mások állapotfelmérést készítettek, a többiek pedig az eladással, szerződéskötéssel foglalkoztak.

A banda 2017 tavaszán kezdte el átverni az embereket. 3 hónap alatt 35 millió forintot szerzetek.

A legnagyobb kár, amit egy embernek okoztak, 450 ezer forint volt. A nyomozás közben a hatóságok több házat is zároltak, így van esély arra, hogy az átvert emberek visszakapják a pénzüket. A bűnbanda tagjai mindent tagadnak. Az ügyészség azt javasolja, hogy ha beismerő vallomást tesznek és lemondanak a tárgyalásról, a bíróság a főszervezőket 4, a többieket pedig 1-3 évig terjedő fegyházbüntetésre ítélje.