Vágólapra másolva!
Egy budapesti ügyvédnő meg akarta öletni az egyik rokona férjét, ezért felbérelt egy bérgyilkost, aki viszont őt és a férjet is átverte. Végül a kiszemelt áldozat hívta a rendőröket. A Fővárosi Főügyészség 5 emberrel szemben letöltendő, 1 férfi ellen felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.
Vágólapra másolva!

Az ügyvédnő 2017-ben elhatározta, hogy meggyilkoltat egy 46 éves férfit, mert egy zűrös válás közepén volt a rokonával. Az ügyvéd unokatestvére élettársát akarta megöletni, mivel az unokatestvére párkapcsolata megromlott.

A tervét megosztotta ismerőseivel egy 45 és egy 51 éves férfival, de úgy adta elő, hogy a bérgyilkost az unokatestvére apja keresi, az ügyvéd maga csak a „kivitelezésben" segít.

Az ismerősök elhatározták, hogy találnak egy álbérgyilkost, és elteszik a pénzt. A két férfi bevont egy horvát és két további magyar férfit a tervbe.

Az ügyvéddel 2017 júniusában Horvátországba utaztak, ahol elsőnek magát a „szerb bérgyilkos főnökének" kiadó, horvát társukkal, majd a magyarral tárgyaltak, aki azt hitette el magáról, hogy ő a bérgyilkos.

Az ügyvédnő vállalta, hogy 70 ezer eurót kifizet a „Papaként" bemutatkozó horvátnak, amelyből 15 ezer eurót előlegként kellett volna adnia a gyilkosságért. Az egyeztetés eredménye az lett, hogy megbízta őket, de csak későbbre vállalta az előleg kifizetését.

A csalók a találkozókról hangfelvételt készítettek,

amivel elsőnek az ügyvédtől próbálták meg az előleget kicsalni, mondván, hogy a "megbízás teljesítését megkezdték", és ha az ügyvéd nem fizet, akkor elmondanak mindent az áldozatnak.

Mivel nem jártak sikerrel, a célpontként megjelölt embert keresték meg, akitől a hangfelvétel átadására hivatkozva 3500 eurót csaltak ki.

Az áldozatnak, B. Bélának egy II. kerületi bevásárlóközpont mögötti faház tetejére kellett tennie a pénzt a hangfelvételért cserébe. Ezt meg is tette, de a felvételt nem kapta meg, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

Illusztráció Forrás: SHUTTERSTOCK

A 39 éves álbérgyilkost, Sz. Zsoltot és társait, az 50 éves K. Gusztávot, a 68 éves P. Dragót, a 44 éves F. Károly Mártont és a 39 éves G. Róbertet is bevitték kihallgatásra.

Akkor derült ki, hogy az átverést K. Gusztáv irányította, ő találta ki azt is,

hogyan szerezzenek pénzt az ügyvédnőtől és a férfitől is.

A 47 éves ügyvédnőt emberölés előkészületével, az öt férfit pedig csalással gyanúsították meg. A nyomozást májusban fejezték be, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték tovább az ügyészeknek. A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben emberölés előkészülete, az 5 férfi ellen nagyobb kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Az ügyészség a nővel és 4 büntetett előéletű társával szemben letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, 1 férfival szemben, aki büntetlen előéletű, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, emellett a csalással vádoltakat pénzbüntetésre is ítéltetnék.

A Büntető Törvénykönyv azt, aki emberölés elkövetése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő feltételeket biztosítja, az elkövetésre felhív, ajánlkozik, vállalkozik, vagy a közös elkövetésben megállapodik egy évtől öt évig, aki csalás révén nagyobb (ötszázezer forintot meghaladó, félmillió forintot azonban nem túllépő) kárt okoz, három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti - olvasható a Fővárosi Főügyészség Origónak küldött közleményében.