Súlyosabb büntetést kaphat a 10 évre elítélt kiskunmajsai gyilkos

Vágólapra másolva!
Egy kiskunmajsai férfi rabolni akart egy ház udvarából, de a házigazda felébredt a zajra. A férfi halálra verte egy szerszámnyéllel. Első fokon 10 év fegyházbüntetést kapott. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.
Vágólapra másolva!

A férfi 2018 szeptemberében részegen bement az egyik kiskunmajsai ház udvarára, hogy onnan ellopja az értékeket. Keresés közben akkor zajt csapott, hogy a házigazda felébredt és kiment az udvarra. Megkérdezte, mit csinál az udvaron lévő férfitől.

A férfi erre egy szerszámnyéllel úgy megverte, hogy a házigazda a többszöri életmentő beavatkozás ellenére belehalt a sérüléseibe.

A támadót a bíróság első fokon 10 év fegyházbüntetésre ítélte halált okozó testi sértés és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a férfi és a védője pedig enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az ügyészség fellebbezésével, mivel

megítélésük szerint a kiszabott büntetés nincs egyensúlyban a bűncselekmény súlyával és azzal sem, hogy a férfi milyen veszélyt jelent a társadalomra.

Ezért azt javasolják, hogy a bíróság másodfokon lényegesen súlyosbítsa a büntetést. A fellebbezések alaposságáról másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni - írja az ügyészség.hu.