450 ezret kereshet pályakezdőként, aki ezen a magyar egyetemen végez

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A Dunaújvárosi Egyetemen diplomát szerzett pályakezdő műszaki szakemberek munkabére átlagosan bruttó 450 ezer forint, így közel 25%-kal meghaladhatja az átlagfizetést ezen a területen - derül ki a 2017-es diplomás pályakövetési felmérésből.
Vágólapra másolva!

Online nyílt nap lesz december 19-én a Dunaújvárosi Egyetemen 10:00-tól a Dunaújvárosi Egyetem Facebook-oldalán és Microsoft Teamsben. Ahol mindent elmondanak, amit tudni kell az egyetemről:

  • egyetemi mindennapok,
  • képzések,
  • oktatási módszerek,
  • diákélet,
  • elhelyezkedést segítő ipari kapcsolatok.

Van egy kiskapu, amivel emelt szintű érettségi nélkül is egyetemre lehet jutni

Ez a felsőoktatási szakképzés. A 2020-as felvételi eljárás alapján már csak az a jelentkező kerülhet be alap- vagy osztatlan szakra, aki legalább egy tárgyból emelt szintű érettségivel rendelkezik. De a szigorítás csak az alap- és osztatlan mesterképzések felvételijére vonatkozik.

Ami azt jelenti, hogy a felsőoktatási szakképzésre jelentkezők kiskapun juthatnak be a felsőoktatási intézményekbe.

Ezek olyan kétéves képzések, amelyek elvégzéséért diplomát nem kap a hallgató, de oklevelet igen és dolgozni már tud vele. A felvételi minimum ponthatár a jelenlegi rendszerben is alacsonyabb, mint az alap- és osztatlan szakokon. Ugyanis legalább 240 pontot kell összegyűjteniük azoknak, akik állami ösztöndíjasként vagy önköltséges formában tanulnának tovább ilyen képzésen. A minimum ponthatárt az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal, de a más jogcímen kapott pluszpontok nélkül kell elérni. És természetesen minden képzésre lehet jelentkezni levelezős tanrendben is.

Ez a kiskapu eddig is jó választás volt azoknak, akiknek nem volt elég pontjuk ahhoz, hogy bekerüljenek a kiválasztott BA- vagy BSc-képzésre.

Minden egyes szak elvégzése után a BSc alapszakon való továbbtanulás esetén beszámítható legalább 90 kredit (levizsgázott tantárgy) a diplomához szükséges 210 kreditből. Vagyis, már egyetemen lehet tanulni, amivel 2 év haladékot kap arra a diák, hogy teljesítse a feltételeket az alap vagy osztatlan szakos bejutásra. Úgy hogy közben

a Dunaújvárosi Egyetem hallgatóinak matematika-, fizika-, informatika-, emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamára is járhat,

majd sikeres vizsgát tehet. A sikeres emelt szintű után a hallgató kap + 45 pontot, így tudja elérni a BSc szakra bejutás esélyeit. Tehát 2020-tól a lehető legjobb megoldás, hiszen nem kell évet halasztania a jelentkezőnek a továbbtanulásában, és mindeközben egyetemen tanulhat.

A Dunaújvárosi Egyetem 2021 őszén induló képzései ebben a formában

Gazdálkodás és menedzsment,

Gazdaságinformatikus,