Forgalommal szemben ment az M6-os autópályán egy 77 éves nő

Vágólapra másolva!
Két autó ütközött az M6 autópályán egy forgalommal szemben haladó autó miatt, amelynek 77 éves sofőrje segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. Fél órán belül azonosították - írja a police.hu.
Vágólapra másolva!

Kedden délelőtt az M6 autópálya külső sávjában kocsival közlekedett Százhalombatta irányából Érd felé egy idős asszony a forgalommal szemben.

A vele ellentétes irányba haladó, szabályosan közlekedő autó sofőrje, hogy az ütközést elkerülje, satufékezett és az elakadásjelzőt is bekapcsolta.

A mögötte közlekedő autó sofőrje azonban a fékezésre kényszerült autó bal hátsó részének ütközött, majd a bal oldali szalagkorlátnak csapódott.

Forrás: Sagyibó Melinda

A két sofőr nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, mindkét kocsiban milliós nagyságú anyagi kár keletkezett.

A balesetet okozásáért felelősség tehető nő nem állt meg segítséget nyújtani, megfordult autójával és elhajtott.

A helyszínre érkező rendőrök fél órán belül azonosították a nőt. A 77 éves asszonyt a gárdonyi egyenruhások ercsi lakóhelyén érték utol, aki elismerte a balesetet. Elmondása szerint Százhalombattánál hajtott fel az M6 autópályára a forgalommal szemben, és

annak ellenére, hogy látta a történteket, megfordult, majd ercsi otthonáig meg sem állt.

Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntettének gyanúja miatt indított eljárást.