Erre lehet számítani a hétvégén a Normafánál

Normafa, Budapest, maszk nélküli emberek
Vágólapra másolva!
Továbbra is nagyon sokan látogatnak el a Normafához hétvégenként. A Jagelló úti parkolóban ingyen parkolhatnak a kirándulók a hétvégén, de ha nincs hely a rendőrök intézkedni fognak - áll a XII. kerület közleményében.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy azt az Origo is megírta korábban komoly gondot okozott a sok kiránduló a Normafán, mert közlekedési és parkolási problémák alakultak ki a környéken, illetve a megfelelő távolságot is nehezen lehetett tartani. Nem csak a sétányokon, de a bódéknál is hosszú sorok alakultak ki, ezzel is tovább fokozva a járványveszélyt.

Normafa Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Hegyvidéki Önkormányzat legfrissebb közleménye szerint

továbbra is ingyenesen rendelkezésre áll a XII. kerületi Jagelló úti parkoló

azok számára, aki a hétvégén tömegközlekedési eszközzel szeretnének eljutni a Normafára. A múlt hétvége tapasztalata azt mutatta, hogy a hagyományos 212-es jelzésű busz is zsúfoltság nélkül el tudja szállítani az utasokat. Ez a járat a megszokott menetrend szerint közlekedik.

Normafa Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Normafán ezen a hétvégén is folyamatos lesz a rendészeti, rendőri jelenlét.

A parkolóhelyek betelte után a Hegyvidéki Rendészet munkatársai visszafordítják a kocsikat, a szabálytalanul, tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon parkolókat pedig megbüntetik - közlemény szerint.

Normafa Fotó: Szabó Gábor - Origo