Ötnapos, alig lélegző baba életét mentette meg a gyöngyösi tisztjelölt

újszülött baba, illusztráció
Vágólapra másolva!
A fiatal hallgató lélekjelenlétén és gyorsaságán múlott, hogy időben eljutott a kórházba egy sokkos állapotban lévő édesanya és alig lélegző, ötnapos újszülöttje – írja a heol.hu.
Vágólapra másolva!

Nem mindennapi történetet osztott meg a Megszépül Gyöngyös közösségi oldalán egy gyöngyösi fiatalember hőstettéről. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának VI. kerületi Rendőrkapitányságra vezényelt, Kristóf Attila r. tisztjelölt hallgatója az egyik, novemberi szolgálatából délután a kapitányságra visszaérkezve váratlan feladatot kapott. Lélekjelenlétén egy ötnapos csecsemő élete múlott – írja az intézmény.

A kapitányságra egy kétségbeesett édesanya rohant be segítséget kérni.

Ötnapos újszülöttjét nem tudta ebéd utáni álmából felébreszteni.

A nő a Heim Pál Gyermekkórházba indult alig lélegző gyerekével, de mint mondta: mire ő, ebben a délutáni csúcsban odaérne, már lehet, hogy késő lenne.

Kristóf Attila tisztjelölt szolgálatirányító parancsnoka utasítására gyorsan besegítette a sokkos állapotban lévő édesanyát a szolgálati autóba, mellé tette mózeskosarában a gyerekét, majd szirénázva elszáguldottak a kórház felé.

A megkülönböztető jelzéssel szerencsére időben odaértek. Attila a babával a kezében berohant a még mindig sokkos állapotban lévő édesanyával a nyomában a sürgősségi osztályra, ahol már várták őket. A besárgult gyereket azonnal a vizsgálóba vitték.

Az újszülött állapotát a gyorsaságnak köszönhetően még időben sikerült stabilizálni.

Kristóf Attilát a sikeres életmentő száguldást követően nem sokkal szolgálatparancsnoka felhívta, megköszönve példás helytállását, amiért egyúttal tolmácsolta a helyi kapitányság rendészeti osztályvezetője, valamint kapitánya gratulációját is.