Ahogyan korábban az Origo megírta, pénteken a rendőrség házkutatást tartott a vírustagadó álorvos Gődény Györgynél, aki a koronavírus-járvány kezdete óta folyamatosan hamis információkat és rémhíreket terjeszt a vírussal kapcsolatban. Gődény viszont ma az ellene kezdeményezett eljárás ellenére is rendezvényt tartott volna egy budapesti bevásárlóközpontban, és mint kiderült, engedély nélkül tette ezt, a biztonsági őrök azonban hamar véget vetettek az illegális eseménynek, és gyakorlatilag kidobták a magát reklámozó Gődényt. 

A vírustagadó álorvos annak ellenére is megjelent a rendezvényen, hogy péntek reggel rémhírterjesztés és a hatósági rendelkezés elleni uszítás miatt a rendőrség házkutatást tartott nála.

Helyszíni beszámolók szerint Gődény a meghirdetett időpontra, reggel tíz órára jelent meg a bevásárlóközpontban nyolc ember társaságában, akik feltehetően rokonok és barátok voltak, hiszen hosszasan tanakodtak, mivel nem tudták felkelteni a járókelők figyelmét.

Gődény György hiába népszerűsítette volna magát, nem volt rá engedélyeForrás: Origo

A gyülekezés egészen addig tartott, míg a bevásárlóközpont biztonsági őrei be nem avatkoztak, mivel a járványhelyzetre való tekintettel nem adott engedélyt senki az összejövetel megtartására. A biztonsági őrök elmondása szerint Gődény kizárólag mint magánember tartózkodhat a bevásárlóközpont területén, viszont eseményt nem tarthat, így gyakorlatilag kidobták, hisz ezzel a céllal ment, nem, mint magánember.

Kérdéseinkkel felkerestük a bevásárlóközpontot is, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.