Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, cigarettát akart csempészni az ukrán határon egy volt MSZP-s képviselő, Legény Zsolt. Az üggyel kapcsolatban a legújabb fejleményekről Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára beszélt közösségi oldalán.

Legény Zsolt, az MSZP külügyi munkatársa a magyar-ukrán határon bukott le, az autója tele volt cigarettával. Legény azonban azt állítja, hogy nem tudja hogyan került autójába a cigaretta. De még súlyosabb, hogy Legény Zsolt azt állítja, ő hívta a helyszínre a magyar konzulokat, és kért konzuli segítséget, ezzel is az ártatlanságát akarja bizonyítani. Azonban Legény Zsolt hazudik  - mondta videójában Menczer Tamás. Ugyanis a magyar konzulokat az ukrán vámosok hívták a helyszínre, mert már elkezdődött a vizsgálat megalapozott gyanúval.  

Nincs két baloldal, egy baloldal van. Hazugok, tolvajok, seftesek  - jelentette ki a külügyi államtitkár, aki szerint minden baloldali pártvezetőnek nyilatkoznia kell az ügyben Jakab Pétertől Gyurcsány Ferencig.

A teljes videó: