Újabb töredelmes vallomással tartozom. Nem csupán Dobrev, Gyurcsány, Donáth és Cseh videóival rongálom magam rendszeresen, de ha tehetem, még a Klub Rádiót is hallgatom - írja Facebook-bejegyzésében Rákay Philip.

A legbetegebb perverzióm Bolgár György Megbeszéljük című műsora. Hiába, szeretek veszélyesen élni...

Az élmény leírhatatlan, legalább egyszer személyesen kell megtapasztalni, bár szangvinikus alkatúaknak némi Xanaxot azért javallok mellé.

Ahogy Bolgár agyalágyult hangon, gurgulázva szalonfasiztázik, magát mára - feketeöves komcsiból - européer demokratává átcsomagolva, az mindent elárul a rendszerváltoztatás bizonyos, súlyosan félrement folyamatairól. S persze a baloldali értelmiség teljes identitászavaráról is...

Bolgár tegnap Róna Péter közgazdászt faggatta, de bár ne tette volna, mert hallhatóan többször is kis híján stroke-ot kapott a beszélgetés közben. Bárcsak Dobrev is hallotta volna!

Róna Pétert igazán nehéz volna jobboldalisággal megvádolni, ő az, aki rendkívül elfogulatlan elemzései közben szeret menetrendszerűen diktatúrázni is egyet-egyet, csak hogy ki ne essen a ballib vezető értelmiségiek - Magyarországon feltétlenül nemzetközi hírű - köreiből.

Róna Péter az a típus, akit - más zsenik mellett - szívesen emlegetnek ballibék, amikor úgynevezett szakértői kormányról és annak miniszterelnökéről delirálnak. Hát, Róna most kivételesen tényleg jól megszakértette a Brüsszelben történteket, Bolgár pedig csak kapkodta a levegőt. Íme:

„Róna Péter: Amit most Orbán Viktor Brüsszelben elért, az talán csak Talleyrandnak az 1814. évi bécsi kongresszuson aratott diplomáciai sikeréhez fogható, amikor nem sokkal Napóleon veresége után visszaállította Franciaország helyét az Európai politikai rendszerben. Orbán Viktor egy teljesen vert helyzetből tudott elképesztő eredményt kihozni. Bár a létrejött megállapodás 2. cikkelye megerősíti az elkötelezettséget az európai értékek iránt, ezt azonnal megcáfolja azzal, hogy az értékek sérelme csak abban az estben orvosolható, ha a sérelem az EU pénzügy érdekeit csorbítja.

Bolgár György: Dobrev Klára szerint viszont ezt úgy kell értelmezni, hogy az EU pénzügyi érdekei akkor is sérülnek, ha egy országban nincs médiaszabadság, vagy az igazságszolgáltatást a kormány a saját uralma alá hajtja.

Róna Péter: Ugyan. Teljesen világosan kiderül a szövegből, és abból, ami elhangzott a tárgyalások alatt és után, hogy Dobrev Klára óriási tévedés áldozata. Mert ha igaz lenne, miért kellett volna a szövegbe egyértelműen beírni, hogy csak azokkal a tételekkel fog ez a mechanizmus foglalkozni, amelyek a pénzügyi érdekeket sérti?"

A teljes szöveget a Facebookon lehet elolvasni: