A baloldali cigarettacsempész újabb hazugsága: most tagad, de korábban beismerte a csempészést

Vágólapra másolva!
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára azt mondta, Legény Zsolt, az MSZP volt országgyűlési képviselője több tanú jelenlétében is beismerte, hogy cigarettát csempészett az ukrán határon. 
Vágólapra másolva!

Mint azt korábban az Origo is megírta, cigarettát akart csempészni az ukrán határon egy volt MSZP-s képviselő, Legény Zsolt.

Menczer Tamás a közösségi oldalára hétfőn feltöltött videóban emlékeztetett: Legény Zsolt korábban kijelentette, nem tudja, hogy került a cigaretta a csomagtartójába, "csak úgy ott volt". Ehhez képest,

amikor a vámosok az ukrán-magyar határon elkapták, és látta, hogy elkerülhetetlen a csomagtartó kinyitása, több tanú jelenlétében, jól érthetően azt mondta: "na jó, cigi van benne".

Vagyis Legény Zsolt beismerte a csempészést - tette hozzá az államtitkár.

- hangsúlyozta Menczer Tamás.

A baloldali cigarettacsempész csütörtökön bukott le az ukrán-magyar határon. Autójának csomagtartója cigarettával volt tele, de állítása szerint ő maga nem tudott erről. Legény Zsolt korábban az MSZP országgyűlési képviselője, valamint a párt országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsának elnöke volt.

A baloldal csempészbotrányának főszereplője egyébként azt állította, amikor az ukrán-magyar határon elkapták, hogy a beregszászi konzulátus tagja. Nyilvánvalóan így akarta megúszni, hogy az autóját átkutassák. A vámosok akkor megkérdezték a konzulátus munkatársait, akik elmondták, hogy Legény nem dolgozik az intézménynél. Legény Zsolt tehát ebben is hazudott.