Megdöbbentő felvételhez jutott a Tények.hu szerkesztősége, amiben az hallható, hogy Ferencváros baloldali polgármestere, Baranyi Krisztina magából kifordulva zsidózik.

Elszabadultak az indulatok a Ferencvárosi Önkormányzatban. Csupán egy éve vezeti Baranyi Krisztina a 9. kerületet, az őt támogató baloldali koalíció máris megbomlott. Baranyi egy véres csatatérré változtatta a kerületet, a bizalmasait is maga ellen fordította a saját érdekei miatt. A döbbenetes antiszemita kijelentés is egy baloldali viszály közben futott ki a polgármester száján.

Az újabb viszályt egy üres telek robbantotta ki, ami az önkormányzat tulajdona. Mint más ingatlanokat, ezt is el akarta adni Baranyi Krisztina. Bár hamar akadt vevő, a szövetségesein nem tudta egykönnyen átvinni a javaslatot - írja a Tények.hu.

A veszélyhelyzeti felhatalmazását kihasználva azonban Baranyi egymaga úgy döntött, hogy mégis kiárusítja az önkormányzat tulajdonát. Amikor kiderült, hogy megint a saját érdekeire használta fel a rendkívüli felhatalmazását, a baloldali képviselők számon kérték azt a polgármesteren. Ekkor zajlott le a fenti beszélgetés.

Az egyelőre rejtély, hogy ki az a befektető, aki megvenné a telket. A Tények.hu úgy tudja, Baranyi azért akarja sürgősen kiárusítani az önkormányzat tulajdonait, mert nagy mínuszban van a kerületi költségvetés. Pedig a baloldal egy éve még többmilliós plusszal vette át a városháza kulcsait.

A mostani botrányról a TV2 hírműsorában, a Tényekben is beszámolnak este 18:00-kor.

Frissítés: Baranyi Krisztina a Facebookon egészen nevetséges magyarázattal állt elő. Szerinte nem ő az antiszemita, hanem a szövetségesei. A baloldali képviselők ugyanis Baranyi szerint a származása miatt nem akarták eladni a telket a befektetőnek. Ő pedig - állítja - csak erre utalt-  azzal, hogy "rohadt, szemét zsidónak" nevezte.