Hamarosan vádat emelhetnek a momentumos Donáth Anna apja, a szexuális zaklatással gyanúsított Donáth László ellen

Donáth László Foglalkozás lelkész mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ SZEMÉLY TÁRGY Foglalkozás lelkész MŰSZAKI ESZKÖZ SZEMÉLY TÁRGY Budapest, 2014. október 3.
Donáth László evangélikus lelkész, volt parlamenti képviselő felszólal a civilek Szabadság téri demonstráci
Budapest, 2014. október 3. Donáth László evangélikus lelkész, volt parlamenti képviselő felszólal a civilek Szabadság téri demonstrációján, amelyen a National Policy Institute elnevezésű, a fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezet budapesti konferenciája ellen tiltakoztak 2014. október 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Nagyon rövid időn belül befejezik az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsított Donáth László elleni nyomozást, így hamarosan vádat emelhetnek a volt szocialista politikus ellen – tudta meg a PestiSrácok.hu. A momentumos EP-képviselő, Donáth Anna édesapja a botrány kirobbanása után rögtön azzal védekezett, hogy politikai lejáratókampány áldozata, noha az ügyben még pszichológus szakértőt is kirendeltek, aki meghallgatta a sértettet. Az elkészült szakvélemény pedig az ügyészség álláspontja szerint a volt MSZP-s politikussal szembeni megalapozott gyanút erősíti.
Vágólapra másolva!

Heteken belül lezárul a momentumos Donáth Anna édesapja ellen folytatott büntetőeljárás rendőrségi szakasza, az aktákat pedig rövidesen megküldik a felügyeletet ellátó és a nyomozást irányító ügyészségnek, így hamarosan a vádemelésre is sor kerülhet. A Fővárosi Főügyészség azt közölte a lappal, hogy szerintük a nyomozás rendőrségi része befejezhető, az érdemi ügyészi döntést az iratok ismertetését és az ügyiratok ügyészségnek történő megküldését követően lehet majd meghozni.

A TV2 hírműsorában, a Tényekben számoltak be tavaly nyáron arról, hogy

az egyik fővárosi szeretetotthonban az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek viszont nem mertek semmit sem tenni.

A lelkész ugyanis az a

Donáth László, aki tizenhat éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, és akinek befolyásától tartottak az érintettek.

Az egyik dolgozó azonban szembeszállt az egykori politikussal és feljelentette. Az ügyben még tavaly júniusban nyomozás is indult a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) szexuális kényszerítés gyanúja miatt, majd emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsították meg tavaly decemberben a volt szocialista politikust.

Donáth László a botrány kirobbanása után rögtön azzal védekezett, hogy politikai lejáratókampány áldozata, pedig az ügyben még pszichológus szakértőt is kirendeltek, aki meghallgatta a feljelentő sértettet. A Fővárosi Főügyészség azt írta a Pesti Srácoknak, hogy elkészült a szakvélemény, amely álláspontjuk szerint a Donáth Lászlóval szembeni megalapozott gyanút erősíti.