Több milliós kárt okozott céges partnerüknek két férfi

Vágólapra másolva!
Az ügyészség pénzmosás, illetve hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat két férfi ellen, akik közül az egyik rávette üzlettársát, hogy a korábbiaktól eltérően egy másik, külföldön vezetett bankszámlára utaljon pénzt, melyet társával együtt a számláról több részletben felvett.
Vágólapra másolva!

A fiatalabb férfi üzleti kapcsolatban állt a megtévesztett céggel, a köztük létrejött szerződés alapján utolsó részletként fizetendő

több mint 44.000,- eurót 2017. február 10-én a korábbiaktól eltérően egy külföldön vezetett bankszámlára utaltatta. A külföldi számlát a férfi már évekkel korábban megnyitotta, afelett kizárólag ő rendelkezett.

2017. február 13-án a férfi bankszámlára érkezett összegből magának és társának utalt át összegeket. 15.000,- eurót az idősebb társa külföldön vezetett bankszámlájára, majd február 14-én a fiatalabb vádlott 29.000,- eurót vett fel a céges számláról külföldön.

A férfi a pénzfelvételhez benyújtott egy hamis megbízási szerződést, amely azt a látszatot keltette, hogy a külföldi cég nevében jogosult felvenni a bankszámláról a pénzt.

Az idősebb férfi a neki átutalt 15.000,- eurót 2017. február 13-án és 14-én több részletben felvette.

A fiatalabb férfi szándékosan, míg idősebb társa a pénzfelvétel során, gondatlanságból több mint 13.000.000 forint kárt okozott cégnek, amely nem térült meg.

Az ügyben nyomozást a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök folytatták.

Az ügyészség a fiatalabb férfi ellen pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása, míg az idősebb férfi ellen pénzmosás miatt emelt vádat.

Az ügyészség a vádiratban javasolta, hogy a fiatalabb férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg az idősebb társával szemben pénzbüntetést szabjon ki a bíróság, emellett mindkettejükkel szemben vagyonelkobzásra tett indítványt.