Több autót és egy motort is ellopott a 14 éves sorozattolvaj

Vágólapra másolva!
A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli lopás, jármű önkényes elvétele és kifosztás miatt vádat emelt egy jelenleg 15 éves fiatalkorúval szemben, aki a bűnlajstrom szerint több ízben lezáratlanul parkoló autókat szerzett meg a bennük hagyott kulcs segítségével, emellett nagyanyja volt élettársát álmában kifosztotta és városszerte üzleteket, mobilbüféket tört fel.
Vágólapra másolva!

A lopások elkövetkésekor 14 éves tolvaj tavaly december 9-én este egy kecskeméti benzinkúton összefutott szintén kiskorú ismerősével, aki a motorját igyekezett beindítani.

A 14 éves felajánlotta a segítségét, a motort beindította, majd arra felült és elhajtott.

A hoppon maradt sértett másnap délben egy családi háznál felismerte a motorját, amivel közvetlenül ezután a tolvaj ismét elhajtott. Néhány nappal később a sértett az egyik középiskola előtt megint meglátta a tolvajt, aki ekkor épp a motorkerékpárt szerelte, és kérésre visszaadta a motort.

Ezzel egyidőben a tolvaj megszerezte egy kecskeméti férfi autójának kulcsát és

bár még jogosítványa sem volt, azzal éjjel a városban kocsikázott,

amikor a kecskeméti rendőrök feltartóztatták. Két hónappal később, fényes nappal egy benne felejtett indítókulccsal együtt lezáratlanul parkoló autót kötött el, majd végül a lakása közelében állt meg vele. Előtte azonban az első rendszámtáblát és a kulcsot elhajította, ez utóbbit annyira, hogy elő sem került.

A tolvajnak mindezeken túl amiatt is felelnie kell, mert az őt szívességből befogadó nagyanyjának élettársától éjjel, álmában a mobiltelefonját ellopta. A sorozattolvaj emellett

városszerte nyitva hagyott autókat fosztott ki, lezáratlan kerékpárokat lopott el, valamint zöldséges és büfés bódékat tört fel

és elvitte a bennük talált váltópénzt.

Az ügyészség a fiatalkorút többrendbeli jármű önkényes elvételének bűntettével, emellett üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és kifosztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a fiatalkorú kötelezően pártfogó felügyelet alatt áll. A jelenleg más ügy miatt fogva tartott tolvaj bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.