Elismerte Baranyi Krisztina, hogy minden előzmény nélkül kezdett zsidózni, egyetlen képviselő sem utalt korábban a vitában érintett vállalkozó vélt származására

baranyi krisztina együtt IX ker önkormányzati képviselő baranyi krisztina együtt IX ker önkormányzati képviselő
Illatos úti volt-Budapesti Vegyiművek (BVM) lakossági fórum
Vágólapra másolva!
Zagyván és szánalmasan próbálta megmagyarázni Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere azt, hogy miért zsidózott egy telekeladás kapcsán. A kerületi vezető az ATV-ben elismerte, hogy a telekeladásról szóló vitában senki sem firtatta a befektető származását, és egyetlen képviselő sem tett antiszemita megjegyzést, de neki az egész vitáról az a kifejezés jutott eszébe, amit később használt. Baranyi ezzel tehát beismerte, hogy semmi előzménye nem volt annak az antiszemita megjegyzésnek, amit használt.
Vágólapra másolva!

Baranyi Krisztina az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, korábban egyértelműnek tűnt, hogy a telket el akarja adni a testület és a bizottság, de mégis vita kezdődött az ügyről.

Baranyi elismerte, hogy a vitában semmilyen antiszemita megjegyzés nem hangzott el egyetlen képviselő részéről sem, és senki sem utalt a befektető származására. Baranyi azzal magyarázkodott a beszélgetés későbbi részében, hogy sokan felvetették, hogy a telket megvásárló befektető meg fog gazdagodni ezen az ügyleten, és erre jutott neki az eszébe, amit el is mondott.

Baranyi Krisztina elismerte, hogy minden előzmény nélkül kezdett el zsidózni, mivel a telekeladásról szóló vita korábbi részében egyetlen képviselő sem tett semmilyen antiszemita utalást Fotó: Bielik István - Origo

A polgármester szerint „azzal a nyelvi eszközzel” csak fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy hol tart ez a vita. Baranyi elmondta, hogy egy burkolt érvkészletet használtak a képviselők a vitában, miközben többször is elmondta, hogy antiszemita megjegyzést senki sem tett.

Ezzel a baloldali polgármester beismerte, hogy minden előzmény nélkül kezdett el „zsidózni".

Baranyi zagyva magyarázkodásában azt is elmondta, hogy nem a direkt ráutalások mérgezik a közéletet, és nem bánja, hogy ilyen antiszemita megjegyzést tett.

– zárta a szánalmas magyarázkodását.

Koalíciós társai támadják Baranyit

Mint arról korábban beszámoltunk, a TV2 Tények tette közzé azt a hanganyagot, amelyen a baloldali polgármester "rohadt, szemét, zsidó befektetőt" emlegetett egy kerületi beruházás kapcsán. Súlyosbítja az esetet, hogy a felvétel a ferencvárosi képviselő-testület egyik ülésén készült.

A botrány kitörését követően a momentumos Jancsó Andrea a pártja és a Jobbik helyi képviselőit tömörítő Új Pólus-frakció nevében közölte, hogy a szövetség tagjai határozottan visszautasítják Baranyi kijelentéseit, és bocsánatkérést követeltek tőle.

Mazsihisz: Elfogadhatatlan Baranyi kijelentése

„Ne zsidózzon senki! Ma ismét szégyent hoztak a magyar közbeszéd méltóságára. Elfogadhatatlannak tartjuk, ha bármilyen helyzetben, vitában érvként, szitokszóként, vagy szarkasztikus köntösbe öltöztetve bármely kisebbséget becsmérelnek” – írta a Mazsihisz a botrány kapcsán.

- fogalmaztak. "Nyugalomban, békében szeretnénk élni" - zárták írásukat.