Hamis vád és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy rendőri intézkedés alkalmával testvérének adta ki magát.

A hajdúböszörményi férfi tavaly nyáron Debrecenben motorozott, de előtte ivott. Amikor a rendőrök igazoltatták, megszondáztatták, aztán vér- és vizeletvétel miatt az egyik debreceni egészségügyi központba vitték.

A férfinál nem voltak személyes iratok, és mivel korábbi börtönbüntetése miatt tartott attól hogy ez alkalommal sem ússza meg, a sajátja helyett testvére személyes adatait adta meg, és a  rendőrségi okiratokba is ezek az adatok kerültek, majd a testvére nevével írta alá.

A testvér ellen nyomozást indítottak, melynek során megállapították a hamis adatközlést, így az ellene indult eljárást megszüntették. Az eredeti elkövető ellen részeg vezetés miatt külön eljárásban folytatták a nyomozást a debreceni rendörök.

Az ügyészség a többszörös visszaeső férfival szemben hamis vád és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat,és fegyházbüntetés kiszabását javasolta.