Vágólapra másolva!
Három embercsempészt, és több csoportnyi migrást fogtak el a rendőrök az elmúlt 24 órában.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök összesen 56 migránst tartóztattak fel az elmúlt 24 órában.

December 15-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 41 migránst igazoltattak Hercegszántó, Csikéria, és Katymár területén és az M5-ös autópályán, akik szíreknek vallották magukat.

Egy férfi ellen pedig embercsempészet miatt büntetőeljárást indítottak.

17 óra 30 perc és december 16-án 5 óra 30 perc között két esetben 15 migránst tartóztattak fel Hercegszántó és Tompa területén, akik szíreknek, illetve afgánoknak vallották magukat.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök egy embercsempésszel és tíz migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

A rendőrök négy megyére kiterjedő akció keretében december 15-én 8 óra 50 perckor egy bolgár rendszámú autót igazoltattak az M1-es autópálya 74. kilométerszelvényében, Tata térségében. A kocsiban a moldáv sofőrön kívül nyolc szír férfi utazott, akik nem tudtak hiteles iratota felmutatni az őket igazoltató rendőröknek. A rendőrök a sofőrt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra vitték. A moldáv férfi ellen embercsempészet miatt büntetőeljárást indítottak.

December 15-én 10 óra 20 perckor a győri vasútállomáson is elfogtak két afgán migránst, akiket kihallgatásukat követően visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

A Csongrád-csanád megyei rendőrök 22 migránsssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában.

December 15-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között két szír migránst fogtak el Ásotthalom külterületén.

December 15-én 17 óra 30 perc és 2020. december 16-án 5 óra 30 perc között három esetben, összesen 13 afgán migránst tartóztattak fel Röszke és Mórahalom területén.

Forrás: Police.hu

Ezen kívül december 16-én éjfél után 5 perccel a román-magyar közös ellenőrzés során, egy kamionban 7 afgán migránst találtak. A kamiont egy román férfi vezette.

A román sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt, a migránsokkal szemben pedig tiltott határátlépés miatt intézkedtek a román rendőrök.