Saját szövetségeseire támadt Baranyi Krisztina, miután nyilvánosságra került durva zsidózása

Vágólapra másolva!
Saját szövetségeseit vádolta meg Baranyi Krisztina, miután kikerült egy hanganyag arról, ahogyan rohadt, szemét zsidónak nevezett egy kerületi ingatlanra pályázó befektetőt. Ferencváros baloldali polgármestere a jelek szerint bocsánatkérés helyett azt akarja kideríteni, ki szivárogtatott saját politikai oldaláról: a szakadás szélére került a baloldal helyi együttműködése.    
Vágólapra másolva!

"Egyértelművé vált, hogy nem a Fidesz szivárogtatta ki a hangfelvételt" - írta ki váratlanul közösségi oldalára csütörtökön Baranyi, aki állítását egy Facebook-beszélgetésre alapozta.

Mint ismert, hétfőn nyilvánosságra került egy hanganyag, amelyen a baloldali polgármester durván zsidózott. A december elején megtartott, többórás online testületi vitán "rohadt, szemét zsidónak" nevezte az egyik ferencvárosi ingatlanra pályázó befektetőt.

A felvétel kikerülésének körülményei ismeretlenek, azonban Baranyi több sajtónyilatkozatában is arra utalgatott, hogy "nem neki voltak antiszemita felhangjai", hanem vitapartnereinek. Ezt magára vette a momentumos és jobbikos képviselőket tömörítő Új Pólus-frakció, és egy közleményben jelezték, hogy nem elegáns másra hárítani a felelősséget, és a zsidózás miatt bocsánatkérésre szólították fel a polgármestert. "Antiszemita kijelentéseit sem akkor, sem most nem tudjuk elfogadni"- írták hozzátéve, hogy innentől nem tudnak vele értékközösséget vállani.

Régi ellenfelek Forrás: MTI/Máthé Zoltán, Mohai Balázs

Ezután eltelt pár nap, és Baranyi Jancsó Andreáékat vádolta meg szivárogtatással. Mint írta, elsőre azt gondolta, hogy a kormánypártok osztották meg a beszédrészletet a nyilvánossággal, de az Új Pólus vezetőjének Facebook-hozzászólása nem erre utal. Miután egy kommentelő azt írta Jancsónak az emlegetett közleménye ala, hogy mindezt miért nem a fideszes képviselőknek rója fel, a momentumos politikus valóban azt írta, hogy "az Ön által felsorolt képviselők nem voltak jelen az egyeztetésen. "Meg vagyok döbbenve" - kommentálta a trágárul zsidózó Baranyi.

Mint ismert, tavaly ősszel Jancsó volt Baranyi ellenfele a helyi előválasztáson, aminek következtében eldurvult a viszony közöttük. A momentumos politikus által vezetett Új Pólus egyelőre nem reagált Baranyi kijelentésére. Az viszont tény, hogy a polgármester körül rohamosan fogy a levegő: korábban a helyi MSZP-s, és DK-s képviselők szálltak ki mögüle (azóta alkalmi az együttműködés), és a jelek arra utalnak, hogy az Új Pólussal való együttműködés sem lesz hosszútávú.