A magyar agrárgazdaság a járvány ellenére állta a sarat

Vágólapra másolva!
Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az idei év sikereiről, problémáiról, kihívásairól, a hazai agrárium nagyszerű eredményeiről.
Vágólapra másolva!

A politikus számos munkája mellett az Afrikában létrehozott magyar tudásközpontot is irányítja, ennek kapcsán azt mondta, Magyarország a migrációs válság kirobbanásának kezdete óta folyamatosan hangoztatja, hogy a probléma helyszínére kell vinni a segítséget, ezért a legfontosabb, elvinni a tudást, a technológiát, ha kell, akkor szakembereket képezni, akik a tudás megszerzése után visszamennek a hazájukba építeni azt.

Ám mindezek mellett Jakab István legfontosabb feladatának a hazai agrárium képviseletét, fejlesztését tartja. Ebben az évben is sok tervvel készültek, ezekből sok minden megvalósult a járvány ellenére. Sikerült több kérdésben is előkészíteni a tervek megvalósítását, legyen szó jogszabályok előkészítéséről, a szükséges információk átadásáról. Sikerült elfogadni a digitális agrárstratégiát, a családi vállalkozásokról, a vízgazdálkodásról szóló törvényeket, amik segítik a mezőgazdaság fejlődését, de a birtoktörvény is módosult. Mindezeknek köszönhetően beindult a forrásszerzés, a termelés megindult idén is. Összességében a magyar agrárgazdaság a járvány ellenére állta a sarat, minden tervet sikerült túlteljesíteni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.