Milyen játékot vegyünk karácsonyra? A legnépszerűbb játékok a LEGO?

Vágólapra másolva!
Már nincs két hét karácsonyig, de sokan még mindig az ajándékvásárlással bajlódnak. Nekik szeretnénk segíteni a legkisebbeknek szánt játékok kiválasztásában. Ugyan a technika rohamosan fejlődik, és az emberek hajlamosak mindinkább „kütyüket” használni, a fiatalabb gyermekeknek továbbra is talán a játék – a könyvek mellett – marad a legjobb választás, ha ajándékról van szó. Egészen más egy kézzel fogható, hosszú-hosszú ideig használható tárgy, amely rendkívül meghatározó lehet egy gyermek életében, hiszen olyan emlékek forrása lehet, amelyre mindig boldogan emlékezik majd vissza.
Vágólapra másolva!
Forrás: pexels.com

Milyen játékot válasszak?

Nehezebb kérdés, mint a legtöbben hinnék, ugyanis senki sem akar csalódást okozni egy kisgyereknek. Főleg akkor, ha körülnézünk a boltok kínálatában, hiszen talán még sosem volt ekkora a választék játékok terén, mint most. Hogy megkönnyítsük a dolgot, összegyűjtöttük a legfőbb csoportokat, így talán könnyebb lesz választani.

Babajátékok

Színes, hangos, figyelemfelkeltő játékok ezek, amelyek úgy készültek, hogy a legkisebbek nyugodtan játszhassanak velük. A klasszikus plüssöktől kezdve a csörgőkön át a fa kisvasútig mind remek választás, ha figyelünk rá, hogy a megfelelő életkorban kapja meg ezeket a kicsi – hogy véletlenül se történhessen baleset. Érdemes ellenőrizni, hogy a kiszemelt termék megkapta-e a CE jelölést, amely azt jelzi, hogy megfelel az uniós biztonsági előírásoknak.

Szerepjátékok

A gyerekek folyton a felnőtteket utánozzák, nincs ez másként akkor sem, amikor játszanak. Manapság szinte bármit odavarázsolhatunk a gyerekszobába. Orvosi rendelő, konyha, műhely... mindegyik beszerezhető és bővíthető, ráadásul teljes mértékben biztonságos módon ismerkedhet és szorgoskodhat a gyermek.

Forrás: pexels.com

Kültéri játékok

Egy kisgyerek számára talán nincs is annál jobb, mint amikor a szabadban játszhat. Ilyenkor a mozgásé és a felfedezésé a főszerep. A bicikli, roller, görkorcsolya és társaik megunhatatlan örökzöldek, amelyek az évek során minimálisan fejlődtek, azt is azért, hogy tartósabbak, jobbak legyenek. A megfelelő védőfelszerelés beszerzésével pedig biztosak lehetünk abban, hogy gyermekünk nyugodtan eshet-kelhet.

Ha a gyermek mégis valami vagányabbra vágyik, akkor az elektromos járművek közül érdemes választani, amelyek garantáltan elvarázsolják a gyerkőcöket.

Az udvarral rendelkezőknek pedig rengeteg lehetőségük van arra, hogy akár kisebb kalandparkot varázsoljanak a kisebbeknek. Egyre népszerűbbek például a trambulinok, melyek mérete abszolút az igényekhez igazítható. Természetesen a kisház, hinta, felállítható medence, homokozó és a többiek továbbra is a ház körüli mókázás nélkülözhetetlen kellékei, ráadásul alapos utánanézéssel és némi karbantartással akár évtizedekig is hű, tartós társat találhatunk a gyerekeknek.

Társasjátékok

Talán a legjobb választás arra, hogy összehozza a családot, barátokat néhány felejthetetlen, szórakoztató órára. Főként azért, mert a társasjátékok az elmúlt több mint 20 évben egyre népszerűbbek, és hihetetlen fejlődésen mentek keresztül. Egyre több jelenik meg magyarul is, illetve számos nyelvfüggetlen játék is elérhető. Egyedül, többesben, egymás ellen vagy együtt játszva, manapság már minden igényhez találunk megfelelő játékot. Érdemes elvonatkoztatni a közismert Monopoly, Gazdálkodj okosan! Rizikó és hasonló játékoktól, és körüljárni a társasjátékok világát, ugyanis igazán elképesztő és fantasztikus alkotások készültek az évek alatt.

Kreatív és készségfejlesztő játékok

A legtöbb embernek szinte kapásból a LEGO játék jut eszébe, ha előkerül ez a téma, és nem véletlenül. A színes kockákkal történő játszadozás immár számos generáció gyermekkorát aranyozta be – sőt, valakiknek az egész életét. Azonban ne feledkezzünk meg a többi lehetőségről sem. A gyurmaformázás, építőjátékok, kísérletező játékok, rajzkészletek vagy épp a logikai játékok ugyancsak remek alternatívák lehetnek egy gyermeknek, főleg, ha az igazán szereti kiélni a kreativitását.