Karácsony Gergely szerint már nyomoz a rendőrség a BKV-busztenderbotrányának ügyében. Ez egyelőre azonban biztosan nem igaz - írja a 888.hu.

Azt írja a hírportál, hogy Karácsony Gergely főpolgármester lebuktatta magát az ATV műsorában.

Karácsony Gergely addig dicsekedett vele, hogy az új közbeszerzésben mennyivel alacsonyabb árakat értek el a Lánchíd felújítására kiírt tenderen, mint az előző városvezetés, amíg elismerte:

Összehúztuk a műszaki tartalmat- vagyis valójában nem olyan követelmények alapján újítják fel a Lánchidat, mint a korábbi elképzelés volt.

A 888 emlékeztet egy másik budapesti botrányra, amelyben a főpolgármester továbbra sem hajlandó politikai felelősséget vállalni azért, hogy helyettese, Tüttő Kata volt élettársa, Leisztinger Tamás "vörös báró"

olyan offshore hátterű céggel nyert buszbérlési tendert a BKV-nál, amelynek sem buszai, sem megfelelő referenciái nem voltak a hírek szerint.Karácsony azt is elmondta, hogy 

csütörtökön tájékoztatta őt Budapest rendőrfőkapitánya, miszerint ebben az ügyben nyomozást folytat a rendőrség.Csakhogy ez egyelőre tényszerűen nem igaz a hírportál szerint. 

Karácsony Gergely középen, a kép jobb oldalán Tüttő KataFotó: Koncz Márton - Origo

Hiába hivatkozik Karácsony a fővárosi rendőrfőkapitányra, a BRFK semmilyen szerepet nem játszik, hatásköri problémák miatt nem is nyomozhat ebben az ügyben. Ugyanakkor az ORFK kommunikációs osztályától a 888 megtudta, hogy nyomozást másik magyar rendőri szerv sem folytat, csupán:

egy magánszemélytől érkezett feljelentés, amelynek tartalmát a rendőrség vizsgálja.