A hivatalos adatok alapján lassul az országban a járvány terjedési sebessége, az országban a szennyvízminták adatai alapján csak két régióban tapasztalható növekedés.

Az 51. heti adatok alapján Szekszárdon és a Budapest környéki településeken  - Tökölön, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson, Budakeszin és Százhalombattán - emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavirus.gov.hu oldalon közzétett térképéből. A vizsgálat eredményei szerint

a legtöbb szennyvízmintában stagnál a SARS-CoV-2 örökítőanyag mennyisége. 

Az eredmények alapján az országban a járvány terjedési sebessége lassulForrás: MedicalNewsToday

Jelenleg Egerben, Szekszárdon, Szombathelyen és Szolnokon viszonylag magas (emelkedett) szintű a vírus örökítőanyagának koncentrációja, míg a többi településen mérsékelt a koncentráció, Szegeden és Debrecenben pedig alacsony. 

Forrás: NNK

A hivatalos kormányzati honlapon hozzátették, hogy az eredmények alapján az országban a járvány terjedési sebessége lassul, ugyanakkor továbbra is számos tünetes és tünetmentes személy üríti a vírust, a koronavírus az ország egész területén jelen van. Mint írják, a kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, különösen a karácsonyi időszakban.