Az ügyészség lopás miatt emelt vádat két román férfi, és női társuk ellen, akik két hónap alatt, 13 üzletből összesen több, mint hétmillió forint értékű parfümöt loptak el.

A  két román férfi, és egy nő elhatározták, hogy Magyarországon értékes parfümöket lopnak egy üzletlánc magyarországi boltjaiból. A 70 éves férfi a különböző helyszínekre szállította kocsival a 37 éves női és 35 éves férfi társait, majd közeli parkolókban várt rájuk. Mivel a parfümöket áruvédő eszközökkel szerelték fel, a tolvajok egy külföldön vásárolt speciális távirányítót is magukkal vittek, amivel hatástalanították az üzletek áruvédelmi kapuit.

2019. november 20. és 2020. január 23. között a három férfi az ország különböző városaiban található, összesen 13 üzletből loptak el parfümöket, összesen hétmillió forint értékben.

Az ellopott parfümök egy részét elajándékozták, míg nagyobb részét Romániában eladták, a kapott összeget pedig elosztották egymás között.

Az parfümök egy részét a rendőrök lefoglalták, így a kár közel fele megtérült. Az üzletlánc  büntetőeljárásban kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

Az idősebb férfit elfogták és jelenleg is letartóztatásban van, a két fiatalabb társa ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő idősebb férfi ellen, és két társa ellen is vádat emelt lopás miatt, és börtönbüntetés, vezetéstől eltiltás kiszabását, emellett az országból való kiutasítást javasolta, ezen kívül mindhármukkat szemben vagyonelkobzást, és az üzletlánc által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását.