A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Jobbik megvásárlásával teljessé vált a Soros György által szponzorált Gyurcsány-lista.

Hollik István kedden az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában úgy értékelt: a baloldalon megtörtént az, amit Gyurcsány Ferenc, a baloldal valódi vezetője régóta eltervezett. Bedarálta az összes pártot az LMP-től a Momentumon át egészen az MSZP-ig.

Azt a Jobbikot is, amely még alapítónyilatkozatában elsődleges feladatának nevezte a kommunista utódpárt eltávolítását a hatalomból, és még 2017-ben is azt mondták: nem fognak össze egyetlenegy baloldali párttal sem. Sőt, Jakab Péter, a párt elnöke még idén márciusban is azt mondta, hogy nem fog egy listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel - fejtette ki a kormánypárti politikus, kiemelve: most mégis ott van, ami azt jelenti, hogy a Jobbikot megvették. Ők pedig a pénzért és a hatalomért mindenre képesek."A Jobbik megvásárlásával tehát teljessé vált a Gyurcsány-lista" - fogalmazott Hollik István, hozzátéve: ennek a listának a szponzora pedig Soros György.