A bíróság elrendelte annak a 24 éves férfinak a letartóztatását, aki hétfőn kirabolta a szentesi Takarékbank-fiókot, és félmillió forintot vitt el a gyanú szerint. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult eljárás.

A helybéli férfi hétfőn kora délután - hogy későbbi menekülését megkönnyítse - több réteg ruhát vett fel, és magához vett egy több mint kilenccentis kést, és egy hátizsákot. 

A maszkot, napszemüveget, kapucnis felsőt viselő férfi a Takarékbank Zrt. szentesi fiókjában az egyik pultnál tartózkodó ügyfélhez lépett, a kést hátulról a nyakához szorította, majd - a hátizsákot a pultra dobva - pénzt követelt. Az egyik banki alkalmazott csaknem félmillió forintot pakolt a zsákba, miközben a férfi folyamatosan sürgette, azzal fenyegetőzve, hogy elvágja a túszul ejtett ember nyakát. A pénzt megkapva a férfi több pénzt követelt, de közölték vele, hogy a páncélszekrényt időzár védi, így a kinyitására várni kell, ezért sietve távozott. 

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a férfi taxival Csongrádra utazott, majd egy Budapest felé tartó vonatra szállt fel. 

A rendőrök és a katonák Kecskeméten fogták el.

A férfi letartóztatását ma elrendelte a bíróság.