Online foglalhatnak időpontot az óvodai és iskolai dolgozók a csoportos tesztelésre

Kaposszerdahely, 2020. november 25. A Pécsi Tudományegyetem koronavírus-tesztet végző orvostanhallgatója mintát vesz a kaposszerdahelyi óvoda dolgozójától 2020. november 25-én. Folytatódik az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevők is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Online foglalhatnak időpontot az óvodai és iskolai dolgozók a január 2-ára és 3-ára meghirdetett csoportos koronavírus-tesztelésre.
Vágólapra másolva!

Online foglalhatnak időpontot az óvodai és iskolai dolgozók a január 2-ára és 3-ára meghirdetett csoportos koronavírus-tesztelésre - hívták fel a figyelmet a koronavirus.gov.hu oldalon. Foglalni a pedszures.kh.gov.hu oldalon lehet december 30-ig.

A Pécsi Tudományegyetem koronavírustesztet végző orvostanhallgatója mintát vesz a kaposszerdahelyi óvoda dolgozójától november 25-én Forrás: MTI/Varga György

A közleményben arra is emlékeztettek, hogy

az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte összesen 99 helyszínen végzi el az összesen 263 mintavevő csapat,

amelyek a kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból, valamint a tankerületi központok munkatársaiból állnak.

Január 2-án szombaton és 3-án vasárnap 7.00 és 19.00 óra között a köznevelésben dolgozók kereshetik fel a megadott mintavevő pontokat. Mint írják, a csoportos tesztelést ezúttal is a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik.