Lopás, illetve bűnpártolás miatt emeltek vádat egy 27 éves nő, és egy 31 éves férfi ellen, akik visszaéltek azzal, hogy ismerősük szívességből befogadta őket, és ellopták a telefonját, és a kocsikulcsát, majd utóbbit a férfi a zoknijába rejtette.

Egy Tiszaújváros mellett lévő községben élő férfi idén ősszel szívességből befogadott a lakásába egy nőt, és annak férfi ismerősét.

A nő október 4-én délután visszaélve azzal, hogy szállásadója alszik, ellopta a kocsikulcsát és a mobiltelefonját. Ezután a mobiltelefont eladta egy férfinak, aki nem tudott arról, hogy a telefon lopott volt. Azonban ismerte a nő szállásadóját, így rájött, hogy az ő telefonját vette meg, ezért azonnal felkereste a férfit és visszaadta neki.

A nő csak ezután mondta el a vele lakó ismerősének, hogy nem csak a telefont, hanem az indítókulcsot is ellopta a házigazdától. Ekkor a férfi elvette a kulcsot a nőtől, és a zoknijába rejtette, így próbált falazni neki.

Azonban nem úszták meg a feljelentést, a rendőrök átvizsgálták a ruhájukat, és a férfi zoknijában megtalálták a kulcsot, melyet a rendőrök lefoglaltak, és visszaadták a tulajdonosnak.

Az ügyészség a nő ellen lopás miatt a férfi ellen pedig bűnpártolás miatt emelt vádat, és közmunka kiszabását javasolta velük szemben.