Minden vágya, hogy az apja meggyilkolása miatt börtönben ülő fiával legyen a tavasszal agyonvert Szilágyi István színész özvegye - írj a Ripost. Nemsokára egy budapesti kórházba hozzák a tüdőbeteg szobrászművészt Ózdról, de ő inkább lakhatatlanná vált házába költözne. 

A Ripost szavai szerint élete legszomorúbb karácsonyán van túl a májusban agyonvert Szilágyi István özvegye. A leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert, 82 éves színészt,

a megalapozott gyanú szerint Péter, a saját fia ölte meg brutális kegyetlenséggel.

Anyák napján anyja szeme láttára tette, aki sokkos állapotban rohant át a szomszédba, hogy segítséget kérjen. Fiát a tetthelyen fogták el a rendőrök. Az egykor operatőrként dolgozó, 49 éves férfi közel három hónapot töltött az IMEI-ben, ahol azt vizsgálták, beszámítható-e, júliusban viszont átvitték a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai részlegébe. Most is ott van.

Szilágyi István színész házánál helyszínelők dolgoznak 2020. május 3-ánFotó: Polyák Attila - Origo

Ez volt az első tragédia, ami az özvegy szobrászművészt érte idén. Év végére már azt is tudta, hogy tüdőbeteg, a házuk pedig lakhatatlanná vált. Egy ideit a testvérénél lakott Ózdon, majd a helyi kórházban feküdt, ahonnan Budapestre hozzák a napokban egy másik kórházba. A sok gondban a legjobban az nyomasztja, hogy nem beszélhet a fiával és nem lehet vele. 

Ez volt az első karácsonyom nélküle és Pista nélkül. Ki sem engedtek a kórházból, teljesen egyedül voltam... Ez nem is lenne baj, ha tudnám, hogy Petikém jól van, de nem hallok felőle semmit. Az ügyben koronatanú vagyok, ezért nem is tarthatjuk a kapcsolatot, csomagot meg hogyan is tudnék innen bentről küldeni?"

- idézte a lap az özvegy szavait.

Szilágyi István özvegye néha férje szobárt készíti fiatalkori fotója alapjánForrás: Ripost

Én csak azt szeretném, ha hazatérhetnék az otthonomba. Nem akarok kórházban maradni és azt sem tudnám elviselni, ha szeretetotthonba küldenének. Csak jöjjön haza hozzám Péter, és legyünk újra együtt... ketten. Nagyon sajnálom őt, nem tehet arról, ami történt. Mikor engedik már ki...?"

- csuklott el Jolika néni hangja, aki saját szavai szerint a körülményekhez képest jól van annak ellenére, hogy mostanában a Brüsszelben lakó volt menye és unokája sem keresi.