Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás, hétfőtől lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre - tudatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium a tárca parlamenti és stratégiai államtitkárát idézve hétfőn.

Schanda Tamás szerint az alapvetően már  elektronikus felvételi eljárás átlátható, a diákok egyszerűen és könnyen adhatják be jelentkezésüket.  A felvételivel kapcsolatos pontos információk a Felvi.hu oldalon találhatók.

Előadás a Semmelweis Egyetem (SE) Elméleti Orvostudományi Központban a IX. kerületi Tűzoltó utcában 2019. november 6-ánForrás: MTI/Mohai Balázs

Az államtitkár kitért arra is, hogy a szakképzésről szóló új törvény létrehozta az okleveles technikusi képzést, így a felvételi eljárás kiegészült az erre vonatkozó szabályokkal is. Az új technikusképzésben a szakmai vizsga emelt szintű érettségi vizsgának felel meg, de  a jeles vagy jó eredményű szakmai vizsga a felvételi pontszámítás alapjául is szolgálhat a szakirányú továbbtanulás esetében - olvasható a közleményben.