Több mint ezer embert oltottak már be, semmilyen mellékhatást nem tapasztaltak

koronavírus, oltás, koronavírus elleni vakcina, Nyíregyháza
Nyíregyháza, 2020. december 27. Leszkoven János, a Covid-intenzív részleg egyik vezető főorvosa megkapja a koronavírus elleni oltóanyagot a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelőjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
A vakcina megérkezése a járvány elleni védekezés új szakaszát jelenti, de továbbra is szükség van a lakosság fegyelmezettségére a járványügyi intézkedések betartásában. A koronavírus-fertőzésen átesetteknek is javasolt a regisztráció az oltásra; az ország 60 százalékát be kellene oltani a nyájimmunitás eléréséhez - hangzott el az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. 
Vágólapra másolva!

- kezdte Gál Kristóf.

1530 esetben rendeltek el hatósági házi karantént az elmúlt öt napban.

Már több mint 1000 egészségügyi dolgozót oltottak be Forrás: MTI/Balázs Attila

25 intézményt jelöltek ki

Az Európai Unió többi országához hasonlóan az első vakcinaszállítmányok Magyarországra is megérkeztek, az első szállítmány közel 5 ezer ember beoltására elegendő. Jelenleg is zajlanak az oltások az ország öt különböző intézményében – mondta Galgóczi Ágnes.

A továbbiakban is folyamatosan érkeznek majd a vakcinák. Hozzátette,

Hozzátette, hogy a Pfizer/BioNTech mellett a Moderna, Shanzen, CureVac és a Sanofi vakcináit is lekötötte, megrendelte a kormány.

Magyarország az orosz és a kínai vakcinát is teszteli.

Galgóczi Ágnes felhívta a figyelmet arra is, hogy a továbbiakban is fontos, hogy az emberek betartsák a higiénés szabályokat és az operatív törzs által meghozott intézkedéseket.

60 százalékos átoltottsági arányt kell elérni a nyájimmunitás eléréséhez - mondta kérdésre Galgóczi. Ezt fokozatosan fogjuk tudni elérni - tette hozzá.

Különösebb oltási reakciókat nem tapasztaltak. 1094 embert oltottak be eddig - mondta kérdésre Galgóczi.

Aki átesett a fertőzésen, az is jelentkezzen védőoltásra.