6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra - videó

Vágólapra másolva!
Az elmúlt percekben 6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfő délután a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A korábbi megállapodás alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés - írta Szijjártó Péter.

A vakcinát szállító kamion Tornyosnémetinél lépte át a szlovák-magyar határt, ahonnan rendőri kísérettel a Nemzeti Népegészségügyi Központba viszik a szállítmányt, ahol a magyar szakembereknek újabb lehetősége nyílik arra, hogy döntést hozzanak az oltóanyag felhasználásának módjáról.

Oroszországban 40 ezer ember bevonásával már túl vannak a klinikai tesztelésen, aminek az eredménye 91,4 százalékos hatékonyságot mutat.

A tárcavezető szerint Magyarország a világ összes, sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésénél ott van, mindent megtesz, hogy akár Nyugaton, akár Keleten hoznak létre hatékony oltóanyagot, azt - a magyar szakemberek döntése alapján - a leggyorsabban Magyarországra hozzák.