Három pomázi boltot akartak kirabolni tíz percen belül

a kapucnis felsőt, baseball sapkát, maszkot és kesztyűt viselő B. Lajos 2020. július 17-én délelőtt tíz percen belül három üzletben próbálkozott – követelésének gáz- és riasztófegyverével nyomatékot adva – megszerezni a bevételt.
Vágólapra másolva!
A Pest megyei rendőrök befejezték a nyomozást annak a 45 éves férfinek az ügyében, aki idén nyáron három pomázi boltot akart kirabolni, de a kutyás körzeti megbízott még a helyszín közelében elfogta.
Vágólapra másolva!

Egy kapucnis felsőt, baseball sapkát, maszkot és kesztyűt viselő férfi július 17-én délelőtt 10 percen belül

három üzletben próbálkozott megszerezni a bevételt gáz- és riasztófegyverével.

Helyszínelés Forrás: police.hu

Egyik helyen sem járt sikerrel, az egymás után befutó segélyhívásokra reagáló leányfalui körzeti megbízott pedig sokkal eredményesebbnek és hatékonyabbnak bizonyult nála - fogalmaztak a rendőrség oldalán.

Pisztoly a helyszínen Forrás: police.hu

Poór István törzszászlós - szolgálati kutyája, Dakota "ellentmondást nem tűrő háttérbiztosítása mellett" -

elsőre leteperte és megbilincselte a támadót.

B. Lajos első kihallgatásán nem tett érdemi vallomást, később viszont beismerte tetteit. Vallomása szerint megbánta a történteket. Menekülni sem akart, sőt, megvárta a rendőröket,

mert családi okok miatt azt szerette volna, ha letartóztatják.

Nem emiatt, de a bíróság elrendelte a kényszerintézkedést, amelyet augusztus 18-ig tartott fenn, a gyanúsított azóta szabadlábon védekezhet.

Elfogták B. Lajost Forrás: police.hu

A B. Lajos ellen

felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt

folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának rablási detektívjei befejezték, az iratokat elküldték az ügyészeknek.