Magyarország segélyszállítmányt küld a földrengés sújtotta Horvátországnak

Horvátország, földrengés 2020.12.30. earthquake  férfi FOTÓ FOTÓTÉMA megrongálódott épület SZEMÉLY utcakép
Petrinja, 2020. december 29. Vizet, élemiszert és takarókat visznek emberek az utcán egy megrongálódott épület mellett Petrinjában 2020. december 29-én, miután kora délután 6,3 erősségű földrengés volt Közép-Horvátországban. A természeti katasztrófának hét halálos áldozata van, köztük egy gyermek is. Huszonhat sérültet vittek kórházba, amelyből ugyanakkor evakuálni kell a betegeket, mert nem biztonságos. MTI/EPA/Antonio Bat
Vágólapra másolva!
Hat raklapnyi segélyszállítmányt indít a magyar katasztrófavédelem Horvátországba a földrengés okozta helyzet kezelésére. A keddi 6,3-as erősségű földrengés kezelésére Horvátország az Európai Unióhoz fordult segítségért. Sátrakat, világítóeszközöket, összecsukható ágyakat és hálózsákokat kért a tagállamoktól - írja közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 
Vágólapra másolva!

A keddi, 6,3-as erősségű földrengés után Horvátország az Európai Unióhoz fordult segítségért. Sátrakat, világítóeszközöket, összecsukható ágyakat és hálózsákokat kértek a tagállamoktól.

Magyarország az elsők között jelezte segítő szándékát, 250 összecsukható tábori ágyat és 250 hálózsákot ajánlott fel, amelyeket Horvátország el is fogadott.

A két tonnás, hat raklapból álló segélyszállítmány kora délután indul el a katasztrófavédelem logisztikai bázisáról, és várhatóan

még az esti órákban megérkezik a letenyei határátkelőn keresztül a horvát polgári védelem Zágrábhoz közeli raktárbázisára.

Magyarország legutoljára 2020. március 23-án küldött segélyszállítmányt Horvátországnak. Akkor egy 5,6-os erősségű földrengést követő helyzet kezeléséhez nyújtottunk segítséget 200 tábori ággyal és 200 matraccal.