Egy igazi szilveszteri hősnő: Kunhalmi Ágnes útja az ajtófutástól az MSZP társelnökségéig

KUNHALMI Ágnes; VARJU László; HARANGOZÓ Tamás; BANGÓNÉ BORBÉLY Ildikó
Kunhalmi Ágnesnek és Bangóné Borbély Ildikónak elkélt volna egy magyar helyesírási szabályzat, mielőtt kinyomtatják a transzparenseiket
Vágólapra másolva!
Az MSZP őszi kongresszusán Tóth Bertalan mellett Kunhalmi Ágnest választotta a szocialista párt társelnökévé. Az országgyűlési képviselő 2010-től foglal helyet a párt elnökségében, 2018-ban pedig választmányi elnökké választották. A Színház- és Filmművészeti Egyetemre egykor sikertelenül pályázó Kunhalmi úgy tűnik, színészi ambícióit a politikai pályafutásában igyekszik kibontakoztatni, bár ezekkel a törekvéseivel a magát immár a párt élére feltornázó politikusnak egyre többször sikerült a nyilvánosság előtt nevetségessé válnia.
Vágólapra másolva!

Bár Kunhalmi Ágnes pályaíve határozott emelkedést mutat a szocialista pártban betöltött tisztségei alapján, kijelentései és sorozatos cirkuszai fényében mégis

az utóbbi idők egyik legkomolytalanabb közszereplőjeként tekinthetünk rá.

Lássuk, milyen képet mutatott magáról az országgyűlésbe 2018-ban épphogy bejutó - a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd Magyarországgal 11 százalékot elérő - baloldali párt vezető politikusa!

Emlékezzünk arra, hogy

2016-ban erősen feltételezhetően részegen jelent meg saját évzáró sajtótájékoztatóján, ahol nemhogy képtelen volt gondolatait összefogottan, épkézláb mondatokban elmondani, de többször is zavarodott nevetésben tört ki az újságírói felvetések, vagy éppen saját kijelentései hallatán.

Ekkor egyébként a Jobbikkal való összefogás lehetőségéről kérdezték, ahol Kunhalminak mindössze annyit sikerült válaszolnia, hogy: "majd akkor megyünk át a hídon, ha odaértünk." Közhelyes válaszát maga sem tudta komolyan venni, mondhatni, kacajra fakadt, papírjait leejtette, nevetését a tájékoztató egészében sem tudta csillapítani.

- állapította meg.

Már az MSZP választmányi elnökeként jelent meg Kunhalmi Ágnes az akkor még főpolgármester-jelöltként nyilatkozó Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján a budapesti Örs vezér terén 2019 nyarán. Kunhalmi itt a háttérben tűnik fel, ám ez a videó is komoly megütközést váltott ki még a baloldali sajtó képviselőiből is, hiszen

Kunhalmi itt sincs a helyzet magaslatán, ötéves kislányként idétlenül pörgeti a szoknyáját, majd amikor észreveszi, hogy figyeli a kamera, zavartan odainteget.

Legemlékezetesebb alakítását a két évvel ezelőtti MTVA-székház elfoglalására tett kísérletben nyújtotta Kunhalmi, aki akkorra mint a párt választmányi elnöke, több baloldali képviselőtársával a túlórával kapcsolatos törvény elfogadása ellen tiltakozott. Azt követelték, hogy petíciójukat a közmédia főműsoridőben olvassa fel, mivel azonban a biztonsági őrök ezt persze nem engedték, a "diktatúra" ellen harcoló hős forradalmárként igyekeztek bejutni az épületbe. Ebben a megmozdulásban sem maradhatott a háttérben Kunhalmi Ágnes, aki azt a látszatot keltette, hogy saját testi épségét veszélyeztetve lendületből ront neki a stúdiók felé vezető folyosó csapóajtójának. Az ajtó az előtte belépő után visszacsapódott, ő pedig, mintegy erőszaknak áldozatul esett hős zuhant a földre. Ez volt

Kunhalmi emlékezetessé vált, kétségtelenül szánalmas folyosó-futása, műesése, amelyet követően a közösségi média látogatói közönségszavazást kezdeményeztek alternatív Oscar-jelölésére.

A műbalhét Szél Bernadett korábbi LMP-s képviselő hasonlóan hiteltelen felkiáltása tetézte: "Istenem, Ági, Istenem, az Istenit!"- jajdult fel drámai hangon Szél Bernadett.

Egyébként, ha már Kunhalmi és az MTVA-székház megrohamozása, nem lehet nem emlékezni a többi színészkedő baloldali politikusra.

Például Hadházy Ákos, akinek legismertebb jelenete, ahogyan pókemberként kúszik a fal és a lépcsőkorlát közötti szűk résen az emeletre. A mutatványt szintén Szél Bernadett aggodalmas kiáltásai kísérik, miközben mobiltelefonnal rögzíti a szánalmas kísérletet. A DK-s Vadai Ágnes székház előtt folytatott "zokogása" is ennek a közös fellépésnek ismert eleme, a képviselőt szavai szerint "megrángatták és kilökték az épületből". Ami ugye nem volt igaz. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó pedig egy bekapcsolva hagyott mobiltelefon kamerájába rendezi meg a következő földre parancsolt háborús képet, amelyet társaival együtt - oldalán a magát folyamatosan filmező DK-s Niedermüller Péterrel és a később a saját nemi szervéről fotókat küldözgető Gréczy Zsolttal - fegyelmezetten hajt végre.

Az említett politikusok mellett Ujhelyi István és Szanyi Tibor szocialista képviselők, Stummer János és Varga-Damm Andrea jobbikos képviselők, Bősz Anett, a Liberális Párt tagja, Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa az éjszakát is a Kunigunda utcai épületben töltötték.

Ez volt tehát a baloldali "színészválogatott" két évvel ezelőtti nagy dobása, amelyben nemcsak az igazságharcos női főszerepében, de mint a képviselőtársait felbujtó vezéregyéniség is bemutatkozott a nemrég pártelnökké emelkedett Kunhalmi Ágnes.