Szlávik János: Ekkor lesz meg a nyájimmunitás

Vágólapra másolva!
Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet infektológus főorvosa beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a koronavírus-járvány elleni már megjelent vakcinákról, a nyájimmunitás fontosságáról.
Vágólapra másolva!

A szakember szerint nem baj, ha többféle oltás van, arra azonban vigyázni kell, hogy ha valaki az egyikből kapta meg az elsőt, akkor a másodikat is ugyanabból kapja meg, így ne legyen keveredés az oltások között. Hozzátette, bármennyiféle oltás jöhet, csak jöjjenek, és akkor megvalósulhat a nyájimmunitás.

Hozzátette, véleménye szerint az idő előrehaladtával csökkenni fog a vírustagadók száma, mert nyilvánvalóan majd közülük is sokan be akarják magukat oltatni, ez mindenképpen jó lenne, hiszen csak akkor lesz meg a nyájimmunitás, ha meglesz a 60-70 százalékos oltottsági arány. Szlávik János elmondta, kellő szervezettséggel itthon is el lehet majd érni azt, hogy naponta minél több embert sikerüljön majd beoltani, akár napi százezret. Ez kiemelten fontos, mert így hamarabb érhető el a nyájimmunitás, amivel újraindulhat az élet.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.