Szilveszterkor is drogozott a Dózsa György úti gázoló

Budapest, 2020. szeptember 30.
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságo
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt.
Vágólapra másolva!
Megint drogozott és ezzel újabb eljárás indult M. Richárd ellen, aki évekkel ezelőtt két ember halálát okozta a Dózsa György úti balesetben. A férfit nem jogerősen már elítélték. Volt már bűnügyi felügyelet alatt. Az első- és másodfokú ügyészség eddig is azt képviselte, hogy a balesetben részt vevő egyik sofőrt le kell tartóztatni.
Vágólapra másolva!

M. Richárd 2017-ben, egy luxusautóval hajtott a Dózsa György úton, a megengedett sebesség többszörösével. Egy Citroen szabálytalanul elé kanyarodott, összeütköztek. A Citroen a közeli troli megállójába csapódott.

A balesetben ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset kapcsán

mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Az egyesített ügyben

a vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés lett.

A bíróság 4 év fogházra ítélte első fokon, és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot, a másik sofőrt egy év tíz hónap, három évre felfüggesztve szabadságvesztésre ítélet és egy évre eltiltotta a járművezetésről.

Összeroncsolódott személyautók egy buszmegállóban a fővárosi Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésében 2017. május 15-én Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A szóbeli indoklásban elhangzott, hogy M. Richárd

súlyosan megszegte a KRESZ szabályait a sebességhatár csaknem háromszoros túllépésével, a másik vezető pedig a kanyarodás és az elsőbbségadás szabályainak megsértésével.

Ezen túlmenően egyik vádlott biztonsági öve sem volt bekötve. Emellett a gyorshajtó drogozott is.

M. Richárd szervezetében kokaint mutattak ki a baleset után, vezetés közben mobilozott és érvényes jogosítványa sem volt.

A másodfokú eljárás során, az elsőfokú ítélet után, a bíróság megszüntette a gyorshajtó vádlott bűnügyi felügyeletét. Aztán ügyészi fellebbezés alapján újra elrendelték a bűnügyi felügyeletét.

Az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án Forrás: MTI/Mónus Márton

M. Richárd ellen most újabb büntetőeljárás indult, amelyben a megalapozott gyanú szerint a férfi

december 31-én is többféle kábítószert fogyasztott.

A nyomozó hatóság kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyészek szerint az újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja arra enged következtetni, hogy

- olvasható dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész Origónak küldött közlemenyében.

A bűnismétlés valós és fokozott veszélye miatt a Fővárosi Főügyészség indítványozta,

hogy a bíróság rendelje el a férfi letartóztatását.

Erről a Fővárosi Törvényszéken döntenek majd.