A 19 éves, büntetett előéletű fiatal 2019 őszétől 2020 tavaszáig tartó fél évben követte el a bűncselekményeket. Március 31-én vették őrizetbe.

A férfi – egyebek mellett – megfenyegette egy évfolyamtársát, hogy megöli, amiért az nem adta oda a telefonját. Egy vonaton utazó nőt le akart lőni, majd kergetni kezdte, de sikerült elmenekülni előle.

Egy másik nő fenekét és nemi szervét az utcán, hátulról fogdosni kezdte, majd csókot dobott neki. Emellett biciklit, dohányt, élelmiszert, ruhákat, és cipőket lopott. Utóbbiakat rendszeresen úgy, hogy helyettük a sajátját hagyta ott a próbafülkében.

Egy diót árusító nőtől az utcán lopott aprópénzt, egy 13 éves gyereket kirabolt, és besurrant egy idegen lakásba, ahonnan lopni próbált.

Forrás: Ügyészség

A férfi emellett saját rokonait sem kímélte: berúgta a bejárati ajtót, és betört a nagybátyjához, akitől szintén lopott. Alvó nagyanyja párnája alól kivette, és magával vitte a telefonját, majd hasonló módon fosztott ki a vonaton egy idegen nőt is. Amikor a kalauz ellenőrizni akarta a jegyét, azzal fenyegette meg, hogy megfejeli, és megöli.

A fiatalt az ügyészség 19 bűncselekménnyel, lopásokkal, kifosztásokkal, zaklatásokkal, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, szeméremsértéssel vádolja, amiért akár hét és fél év börtönre is ítélhetik.

A vádlott letartóztatásban várja ítéletét. Az ügyben a Soproni Járásbíróság dönt majd.