Kétszer támadta meg szomszédját egy férfi kutyája Mezőkeresztesen

tibeti masztiff Tibetan mastiffs become status symbol of wealth in China China Chinese Tibetan mastiff show exhibition fair wealth wealthy HORIZONTAL
Chinese workers walk Tibetan mastiffs during a mastiff show in Shenyang city, northeast Chinas Liaoning province, 19 March 2011. The ownership of a Tibetan mastiff has become a status symbol of wealth in China. A growing number of rich people who make their fortune from the growth of Chinese economy are working all out to buy pure-blooded breeds of the animal. A wealthy Chinese man recently paid more than $1.5 million for an 11-month-old red Tibetan mastiff, which has become the worlds most expensive dog, according to reports.
Vágólapra másolva!
A kutya gazdája nem tartotta be a kutyatartás szabályait, ezért támadhatott rá kétszer is a szomszédban élő asszonyra. A férfit gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt ítélték el a bíróságon - írja közleményében a Miskolci Törvényszék.
Vágólapra másolva!

Az első kutyatámadás akkor érte a mezőkeresztesi asszonyt, amikor 2018 májusában az utcán beszélgetett egy ismerősével, a szomszéd férfi, pedig arra sétáltatta a nagytestű tibeti masztiff fajtájú kutyáját, szájkosár nélkül.

Tibeti masztiff illusztráció Forrás: Imaginechina via AFP/Zhao jingdong - Imaginechina/Zhao Jingdong

Az asszony szólt a férfinek, hogy fél a kutyától, de a férfi ennek ellenére a nő közelébe engedte. Ekkor

a kutya felugrott a nő hátára és megharapta a bal karját.

A férfi azonnal az asszony segítségére sietett és gondoskodott az orvosi ellátásáról. A második támadás, tavaly márciusban történt.

A kutya a ház udvarán volt, majd amikor a férfi kinyitotta a kaput, a kutya kiszökött és rátámadt az asszonyra,

aki védekezésként maga elé tartotta a jobb kezét, amibe a kutya többször beleharapott.

Az asszony csonttörést és több harapott sérülést szenvedett.

A járásbíróság a férfival szemben, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt 250 000 forint pénzbüntetést szabott ki. Enyhítő körülmény volt, hogy a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ítélet jogerős.