Lovasi András még tavalyelőtt, 2019 márciusában okozott balesetet, amikor összeütközött egy rendőrautóval. Az egyik rendőr súlyosan megsérült. A Blikk információi szerint a szakértői véleményben az áll, hogy maradandó fogyatékossága lett, így a vád is módosul a zenész ellen, aki akár évekre börtönbe kerülhet emiatt.

A VII. kerületi Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében okozott balesetet Lovasi András 2019 márciusában. Terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott a kereszteződébe és nekiment egy rendőrautónak. A kocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja és kitört több foga. 

Ütközésben összetört rendőrautó a VII. kerületben, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésében. A balesetet Lovasi András okoztaForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Blikk az esettel kapcsolatban megkereste a Fővárosi Főügyészséget. Kiderítették, hogy az orvosszakértő szerint 

az egyik rendőrnek maradandó fogyatékossággal kell leélnie az életét. 

"A kérdezett ügyben – a sértett által már a bírói szakban csatolt további orvosi iratokra figyelemmel – a Pesti Központi Kerületi Bíróság az igazságügyi orvos szakértői vélemény kiegészítését rendelte el, amely megállapította, hogy a közlekedési baleset a sértettnél maradandó fogyatékosságot eredményezett. Erre az új körülményre figyelemmel a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádirati tényállás módosítása mellett a cselekmény jogi minősítését is maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította"  – írta válaszában dr. Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyésze.

A lap próbálta megkeresni az esettel kapcsolatban Lovasi Andrást, nem jártak sikerrel. Korábban azt mondta, hogy el fogja fogadni az ítéletet. 

Nem változott az álláspontom ahhoz képest, ami egy éve, a baleset után is volt. A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom  – mondta korábban a Blikknek a Kiscsillag frontembere.

Lovasi AndrásFotó: Szabó Gábor - Origo

Lovasi szeretett volna peren kívül megegyezni a rendőrökkel, mediációs eljárást kért, de az ügyészség ezt elutasította.

A lapnak nyilatkozó ügyvéd szerint  3 évre is börtönbe kerülhet a zenész.  Ha viszont az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és megbánást tanúsít, felfüggesztett börtönbüntetést vagy pénzbírságot kaphat. 

Amennyiben nem tesz beismerő vallomást, akkor a bíróság lefolytatja az eljárást, s így akár évek is eltelhetnek az elsőfokú ítéletig" 

- mondta a lapnak dr. Szilágyi Roland, az ügytől független ügyvéd.