Mindent megtesz a kormány, azért hogy ha a világon valahol biztonságos oltóanyagot készítenek, az minél gyorsabban eljusson a magyar emberekhez

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. december 21. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Shenzhen Kedali Industry beruházásáról tartott sajtótájékoztatón 2020. december 21-én. A kínai vállalat lítiumionakkumulátor-alkatrészeket gyártó beruházást hoz Gödöllőre 14,1 milliárd forint értékben, 330 új munkahelyet teremtve. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány 2021-ben is megvédi a magyar érdekeket - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a MTI-nek hétfőn.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter azt mondta, 2020 egészen biztosan szerepelni fog minden történelemkönyvben a koronavírus-járvány és hatásai miatt, de ugyanez az idei évre is igaz lesz, ugyanis folytatódik a küzdelem a pandémia ellen.

Ezen harc során a kormány idén is megvédi majd a magyar nemzeti érdekeket,

és semmilyen nyomásgyakorlásnak nem fog engedni

- hangoztatta.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy továbbra is két lábon állunk az oltóanyag-beszerzés ügyében.

- mondta.

Hozzáfűzte azt is, hogy ha valahol a világon biztonságos oltóanyagot kísérleteznek ki, a kormány mindent megtesz azért, hogy az minél gyorsabban a magyar emberek rendelkezésére álljon.

- jelentette ki Szijjártó Péter.

A miniszter úgy vélekedett: egészen biztos, hogy a világjárvány mellett az illegális bevándorlás lesz a másik leglényegesebb kihívás idén. Brüsszel migrációbarát politikája folytatódik, ennek nyomán újabb migrációs nyomásra kell felkészülni.

A migrációs folyamatok sajnos már nemcsak kulturális és biztonsági kockázatot jelentenek majd, hanem járványügyit is - mondta.

Ezért a kormány idén is mindent megtesz az illegális bevándorlás ellen. Megvédi a déli határt, valamint az álláspontját Brüsszelben: Magyarországra továbbra sem léphet be egyetlen migráns sem. A kabinet továbbra is mindent megtesz a magyar munkahelyek védelméért - közölte.

- közölte a tárcavezető.

Hiszen pontosan tudjuk, hogy a magyar gazdaság exportorientált: annál jobban teljesít, minél többet tudnak exportálni a magyar cégek. Ahhoz azonban, hogy a gazdaság jól teljesítsen, arra van szükség, hogy az emberek dolgozzanak, ehhez pedig meg kell védeni az egészségüket és a munkájukat - mondta Szijjártó Péter.