Jogerősen 2 év felfüggesztett börtönre ítélték azt a Nógrád megyei férfit, aki hasba szúrta élettársa frissen szabadult férjét.

Egy férfinak 2019-ben viszonya lett egy nővel, akinek a férje börtönben ült.

Miután a férj kiszabadult a börtönből, meglátogatta őket salgótarjáni házukban, ahol hármasban iszogattak és beszélgettek. Éjfél körül a házigazda felszólította a férfit, hogy menjen haza, de ő közölte, hogy addig nem megy, míg a felesége nem kéri meg erre.

A két férfi összeveszett egymással. A házigazda ajtót mutatott a férfinak, aki közben

felkapott egy 19 centis pengéjű kést, és hasba szúrta vele.

A vérző áldozat bemenekült a ház egyik szobájába, ahonnan többszöri felszólításra sem jött ki, mire támadója mérgében betörte az ajtó üvegét is.

Ekkor előjött a szobából. A férfi és élettársa látva, hogy az áldozat már erősen vérzik, igyekezett elállítani a vérzést. Segítséget hívtak hozzá.

Forrás: Origo

Bár a férfi a kés pengéjét teljesen beleszúrta a férfi hasába, a szerencsének köszönhetően az áldozat megúszta könnyebb sérülésekkel.A szakértő szerint abban az esetben, ha a szúrás merőlegesebben érte volna a testét, bele is halhatott volna.

A Nógrád Megyei Főügyészség szeptemberben emelt vádat a büntetlen előéletű férfivel szemben. A Balassagyarmati Törvényszék az ügyész javaslatára tárgyalás mellőzésével életveszélyes testi sértés kísérlete miatt mondta ki bűnösnek, és két év felfüggesztett börtönre ítélte, emellett kötelezte a 92 084 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ítélet jogerős - írja az Ügyészség oldala.