Halálos norvég földcsuszamlás: egy életben maradt kiskutya tartja életben a reményeket

Ask, 2020. december 30. A pusztítás nyomai az Oslótól mintegy 40 kilométerre, északra fekvő Ask településen történt földcsuszamlás helyszínén 2020. december 30-án. MTI/EPA/NTB/Fredrik Hagen
Vágólapra másolva!
Életben találtak a romok alatt hétfőn egy kiskutyát a földcsuszamlásban érintett norvég kisvárosban. A mentők most abban reménykednek, hogy az a három ember is életben lehet a romok alatt, akiket még mindig keresnek - írta az ABC News. 
Vágólapra másolva!

Mint ahogy azt az Origo is megírta, a városban hét ember halt meg a földcsuszamlás miatt, de a mentők nem adták fel a reményt, hogy lehetnek még túlélők a romok alatt.

A kiskutyát hétfőn találták meg, jó állapotban, és ez még inkább motiválja a mentőket

- mondta Ivar Myrboe, a rendőrség szóvivője.

A pusztítás nyomai az Ask településen történt földcsuszamlás helyszínén december 30-án Forrás: MTI/EPA/NTB/Fredrik Hagen

A katasztrófa a norvég fővárostól, Oslótól mintegy 40 kilométerre északkeletre fekvő Ask településen történt szerda reggel.

A földcsuszamlásban kilenc ház összeomlott, és körülbelül ezer embert kellett kitelepíteni.

A mentőcsapatok munkáját nehezíti, hogy miután hosszúak az éjszakák, jórészt sötétben, enyhe fagyban kell dolgozniuk, ráadásul a hegyoldalon lecsúszott agyagos talaj nagyon laza, süppedős. A keresésbe drónokat, infravörös kamerákat és kutyákat is bevetettek.