Az egészségügyi dolgozók újabb körét hívják védőoltásra

Miskolc, 2020. december 30. A koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát pakolják a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban Miskolcon 2020. december 30-án. Ezen a napon megérkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendő. A vakcinákat tartalmazó hűtőládákat 21 oltópontra szállítják, több fővárosi és vidéki kórházba. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Folytatja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az egészségügyi dolgozók megszólítását és meghívását a koronavírus elleni védőoltásra, hogy a "frontvonalban levő", a betegeket ellátó egészségügyi dolgozók elsőként részesülhessenek az oltóanyagból.
Vágólapra másolva!

Az oltás második körében valamennyi közfinanszírozott egészségügyi intézményből - a járóbeteg-szakellátást, az egyéb fekvőbeteg-szakellátást, a művesekezelést, a fogászati alap- és szakellátást nyújtó, a betegszállítást és mentést végző, valamint a háziorvosi, védőnői, iskolaorvosi, otthoni szakápolói és otthoni hospice-ellátást nyújtó szolgáltatóktól január 6-áig várják az igényeket - írták a kormányzati tájékoztató oldalon.

A vakcina beadását a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szervezi, a NEAK az adatok feldolgozásával segíti a folyamatot.

A koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech-vakcinát pakolják a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban Miskolcon, december 30-án Forrás: MTI/Vajda János