A magyar-bolgár gazdasági kapcsolatokról volt szó egyebek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettes telefonon folytatott keddi megbeszélésén.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán kiemelte: a magyar-bolgár gazdasági kapcsolatok egyre jobban erősödnek azzal, hogy vezető magyar vállalatok egyre növelik beruházásaikat Bulgáriában.

A Szófiában és Várnában is bázissal rendelkező Wizzair a járvány ellenére újabb járatok indításáról döntött, ezzel részt vesz a bulgáriai turizmus újraindításában.

Az OTP pedig egy helyi bank megvásárlásával a bolgár bankpiac második legnagyobb szereplőjévé lépett elő, emellett pedig folyamatosan fejleszti az elektronikus szolgáltatásait is - ismertette a miniszter.

Mindkét kormány jelentős figyelmet fordít a Magyarországon élő bolgár közösségre, amelynek támogatását a magyar kormány harmincszorosára növelte, a bolgár kormány pedig a közelmúltban úgy döntött: a magyar kormányhoz hasonlóan, jelentős hozzájárulást biztosít az új budapesti bolgár oktatási és kulturális központ felépítéséhez - írta Facebook-oldalán a magyar külügyminiszter.