55 migráns volt a magyar kamion rakterében - kép

migránsok teherautó embercsempészés M5-ös
Vágólapra másolva!
55 illegális migránst találtak a rendőrök egy Inárcsnál megállított kisteherautó rakterében. A sofőrrel szemben embercsempészés miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

A Pest megyei rendőrök - a Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztálya információi alapján - január 6-án 0 óra 20 perc körül az M5 autópályán, az Inárcsi pihenőnél megállítottak egy magyar honosságú kisteherautót - írja a Police.hu.

A közlemény szerint a járművet egy 52 éves magyar állampolgárságú férfi vezette, aki

a teherautó rakterében ötvenöt illegális migránst szállított,

akik szír állampolgárnak vallották magukat.

55 illegális migráns volt a kisteherautó rakterében Forrás: police.hu

A külföldi utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták őket.

A sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást

a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A közleményben emlékeztetnek, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a bűncselekmény szervezője vagy irányítója pedig tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.