Ismét nevetségessé tette magát a baloldal

Vágólapra másolva!
Keddi sajtótájékoztatójuk előtt nagy erőkkel hirdették a baloldali pártok, hogy 14 órától fajsúlyos bejelentést tesznek élőben a választásokkal kapcsolatban. Minden lement annak és rendje módja szerint, csakhogy a Parlament órája lebuktatta Gyurcsány Ferencéket: nem a megadott időpontban, hanem három órával korábban kezdtek, azaz nem élőben, hanem felvételről szónokoltak a bátor politikusok. Ritkán látható öngóllal kezdte meg 2021-et a baloldal. 
Vágólapra másolva!

Tegnap a baloldali pártok vezetői összeültek az Országgyűlésben annak érdekében, hogy aláírják a következő választásról szóló hatpontos dokumentumukat. Az összejövetelre nem titkoltan azért került sor, hogy Gyurcsány Ferencék lefektessék esetleges jövőbeni kormányzásuk alapjait. Ennek megfelelően igyekeztek nagyon fontosnak mutatni az eseményt: a Facebookon a pártok meghirdették, hogy elnökeik fontos bejelentést fognak tenni élőben kedden 14 órakor.

  • Demokratikus Koalíció: "Az ellenzéki pártok vezetői döntöttek a közös kormányzás 6 alapelvéről. 14 órakor bejelentik a pontokat. Kövesd élőben a DK vagy Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán!"
  • Jobbik Magyarországért Mozgalom: "14 órakor nagy bejelentést teszünk";
  • Momentum: "Az ellenzéki pártok vezetői ma délután 14 órától online sajtótájékoztatót tartanak a kormányzás alapelveiről";
  • MSZP: "BRÉKING! "Rendkívüli bejelentés ma 14:00 órakor a demokrata ellenzéki szövetség pártelnökei részéről. Kövesse Ön is az MSZP Facebook-oldalán!
  • LMP: "14:00-tól fontos, a jövőt meghatározó bejelentésre készülünk! Figyeljék oldalunkat!"
  • Párbeszéd: "A demokrata ellenzéki szövetség pártjai döntöttek a közös kormányzás 6 alapelvéről. Figyeljétek oldalunkat 14 órától!"

A sajtótájékoztató rendben lement: a karácsonyi pihenőről visszatérő Gyurcsányék újult erővel szidták a kormányt, és még a hatpontos megállapodás aláírására is volt idejük. Aki figyelemmel követte a történéseket, az láthatta, hogy mind a hat párt pontban 14 órától közvetítette az eseményt közösségi oldalán.

Csakhogy a Parlament órája lebuktatta a kormányváltásért szervezkedő baloldali pártelnököket.

Amikor Barabás Richárd, Újbuda párbeszedés alpolgármestere megnyitotta az ülést, a baloldali politikusok feje felett lévő órán jól láthatóan 11 óra múlt pár perccel.

Forrás: Facebook

Vagyis Gyurcsányék - átverve követőiket - nem 14 órakor, hanem 11 órakor kezdtek, azaz nem élőben, hanem felvételről közvetítették kormányváltó bejelentéseiket.

A nevetséges bakit A Riporter közösségi oldal közölte, és a következőképpen értékelték a történteket: "A tegnap 14.00-ra meghirdetett "ÉLŐ" összbaloldali sajtótájékoztató valójában 11.00-kor volt. Nyilván a délután kettes időpontot Gyurcsány már nem tudta vállalni. Mindenesetre érdekes, hogy már ebben is sikerült átverni a követőket. Apróságnak tűnhet, mégis sokat elárul..."

A kormányváltásról szónokoló baloldali pártelnökök legutóbb decemberben szórakoztatták a magyar közvéleményt: teljesen abszurd módon menekültek el saját sajtótájékoztatójukról.