Egyre nagyobb a felháborodás a baloldal vírussal kapcsolatos ravaszkodása miatt

Krekó Péter a Political Capital vezetője
Budapest, 2015. február 5. Krekó Péter, a Political Capital igazgatója a Political Capital és a King Baudouin Alapítvány Új Egyezményt Európának? - Vita az Európai Unió jövőjéről című konferencián a budapesti Corner Rendezvényközpontban 2015. február 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Két nap alatt több mint tizenhatezer ember írta alá azt a petíciót, amit Bayer Zsolt a Citizengo.org oldalán indított, a baloldali politikai elemző, Krekó Péter botrányos, önmagát és az egész baloldalt leleplező, vírussal kapcsolatos nyilatkozata miatt. Az indítvány felszólítja Krékót, hogy kérjen bocsánatot a magyaroktól egy brüsszeli lapnak nemrég tett kijelentése miatt, amely szerint, ha aláássák az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor a magyar kormánynak kell viselnie a politikai következményeket.
Vágólapra másolva!

A hazai víruspolitizálás eddigi baloldali mélypontja feltehetően Krekó Péter a Political Capital vezetőjének december 26-án, a Politico című brüsszeli lapnak adott nyilatkozata. A baloldali politikai elemző a 2022-es választások esélyeit latolgatta. „A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor [Orbánnak] kell viselnie a politikai következményeket – így fogalmazott a Soros pénzekből támogatott Political Capital vezetője. Értékelése szerint a baloldal majdani sikere szorosan összefügg azzal, hogy a járványban hányan haltak meg.

Orbán Viktor újévi, Kossuth Rádiónak adott interjújában Krekó szavaira úgy reagált „a gonoszságnak nincs határa."

A politikai elemző kijelentését érthetően nem hagyta szó nélkül a jobb oldal talán legismertebb publicistája, Bayer Zsolt. A Citizengo.org érdekvédelmi szervezet honlapján petíciót kezdeményezett Krekó botránya nyilatkozata miatt. Azt is követelik, hogy kérjen bocsánatot az egész magyar baloldal minden magyar embertől.
„Nem kell megmagyarázni, a mondat önmagáért beszél.

ennek következtében a járvány majd tovább szedi áldozatait, és ezért a társadalom majd a kormányt fogja megbüntetni – értsd: így nyerhetik meg a következő választásokat" - értelmezte Krekó szavait Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben megjelent írásában.

Az indítványt két nap alatt közel 20 ezren írták alá, ami különösen gyors reagálásnak számít, főleg, hogy az érdekvédelmi szervezet csupán megjelentette oldalán a tiltakozást, ám levelezőlistáján nem népszerűsítette.

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté Facebook-posztban buzdít a petíció aláírására.


- A Korózs-féle kamuvideó és a meghamisított halálozási statisztikák után most már azt is nyíltan kimondják, hogy attól várnak politikai hasznot, ha elveszik az emberek kedvét a koronavírus elleni vakcinától. Írjuk alá. Elég volt a baloldal halálkampányából! Írjuk alá a petíciót!"

Kiállt azonban Krekó Péter mellett a családi botrányokkal terhelt Donáth Anna, a Momentum elnökségi tagja, Facebook-posztjában. A baloldali politikus helyteleníti, hogy orosz és kínai vakcinákat is behozna a kormány. A tény ezzel szemben az, hogy a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy a járványnak véget vessen, ezért több vakcinát kötött le. Nem beszélve arról, hogy kizárólag magyar szakemberek által engedélyezett vakcinával lehet oltani.