Szívószállal szívták a kokaint a Dózsa György úti gázoló szilveszteri házibuliján

Budapest, 2020. szeptember 30. Varga Bea bírót hallgatja az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Szívószállal szívták a kokaint a Dózsa György úti gázoló szilveszteri házibuliján, aminek a rendőrök vetettek véget. A férfi korábban a szívbetegségére és operációjára hivatkozva kapott kedvezményeket a bíróságtól.
Vágólapra másolva!

Többen is szívószállal szívták a kokaint, aminek hatását metamfetaminnal akarták feldobni a Dózsa György úti gázoló szilveszteri házibuliján - írja a Bors. A bulinak a rendőrök vetettek véget, a lap szerint a drogokat egy gyorsteszt segítségével M. Richárd vizeletében mutatták ki.

– Az újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja arra enged következtetni, hogy

ettől a büntetőeljárás ténye és az enyhébb kényszerintézkedés sem tartja vissza – mondta a Borsnak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője. A cikkben emlékeztetnek arra is, hogy M. Richárd korábban szívbetegségére és operációjára hivatkozva kapott kedvezményeket.

A lap úgy tudja, hogy a férfi ügyében várhatóan egy-másfél héten belül születik határozat.

Októberben egy luxusautóval állították meg

M. Richárd 2017. május 15-én jogosítvány nélkül, a megengedett sebességnél jóval gyorsabban hajtott a Dózsa György úton, amikor összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó autóval, amelynek két utasa meghalt.

A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt Forrás: MTI/Mónus Márton

Ebben az ügyben a bíróság első fokon négy év fogházra ítélte, és örökre eltiltotta a járművezetéstől, a jogerős ítéletig bevonták a jogosítványát. Ennek ellenére a férfi idén októberben egy közúti ellenőrzésen lebukott, a rendőrök egy német rendszámú luxusautó volánja mögül szedték ki.

Decemberben egy újpesti konditeremben kapták el a rendőrök. A járványügyi rendelkezések szerint tilos az ilyen létesítmények látogatása. A férfi akkor a Borsnak elismerte, hogy ott volt, de azt állította, hogy nem vétett a szabályok ellen, csak megnézte a felújítás alatt lévő termet.

Az ügyészség többször is indítványozta M. Richárd letartóztatását, de a bíróság ezt nem tette meg, ráadásul az elsőfokú bíró még a meglevő intézkedéseket is megszüntette. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, mire a másodfokú bíróság annyiban adott helyt, hogy visszahelyezte egy enyhébb bűnügyi felügyeletbe. Ez annyit takar, hogy a vádlott Budapestet és Pest megyét nem hagyhatja el, illetve hetente kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen. Ez a döntés van most is érvényben - írja a lap.