Három év után újra átölelhette eltűnt kislányát egy magyar nő

Vágólapra másolva!
Lilla másfél éves volt, amikor az apja magával vitte külföldre, elszakítva ezzel az anyjától. Az asszony hosszú évekig nem látta a lányát, akit már a rendőrség is keresett. Decemberben végül megtalálták, és az ünnepeket már együtt töltötték – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Lilla apja azt állította, hogy az asszony veszélyeztette a gyerek életét, ezért három éve megával vitte Ausztriába.

Az anya azóta semmit sem tudott a lányáról.

Már a rendőrség is eltűntként nyomozott a kislány után, miközben az apa azt hazudta, hogy visszaadta az anyjának. Az asszony hiába nyerte meg tavaly jogerősen a gyermekelhelyezési pert, mégsem kapta vissza Lillát – írja a Blikk.

A kislányt végül december 12-én megtalálták az apa barátainak vidéki rokonainál, így az asszony végre visszakaphatta őt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kislány hogyan került oda, és azt sem, hogy mit élhetett át.

Az első találkozásnál édesanyja sírva ölelte át a gyerekét. Lilla még kicsit meg is ijedt, hiszen az asszonyt elkísérte az anyukája is, rá pedig egyáltalán nem emlékezett.

Pár nap múlva viszont már minden rendben volt. Új életet kezdhetnek együtt.

A lapnak az anya ügyvédje, dr. Volni Emese elárulta, hogy együtt töltötték az ünnepeket, boldogok és egymásra találtak. Lilla eleinte csak igennel és nemmel válaszolt, de lassan megnyílt édesanyja és nagymamája előtt.

– tette hozzá az ügyvédnő, aki az ismerősei körében gyűjtésbe kezdett. Arra kérte őket, hogy ha van hasonló korú gyerekük vagy unokájuk, és van olyan dolog, amit ők már nem használnak, juttassák el nekik. Elmondása szerint a vártnál több felajánlás érkezett.

A gyerek apja nem adta fel, elindított egy védelembevételi eljárást.

Ezt a kormányhivatalnál és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál is megtámadtuk. Kértük, hogy jelöljenek ki egy másik gyámhivatalt az eljárás lefolytatására,

– mondta az ügyvédnő.